h i r d e t é s

Új partszakaszt építenek ki Balatonfüreden

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Új partszakaszt építenek ki Balatonfüreden

2021. november 11. - 08:06

Balatonfüreden egy teljes partszakaszt tesznek nyitottá.

Forrás: balatonfured.hu

200 millió forintnyi uniós forrásból veheti kezdetét az Esterházy strand mellett lévő, nyolcezer négyzetméteres terület kialakítása Balatonfüreden, ahol park, sétány és egy hatalmas stég is a járókelők rendelkezésére áll majd – írja a település weboldala.

Tavaly év végén vásárolta meg az önkormányzat az egykori Brázay strand, és a Balatonfüredi Horgászegyesület területe illetve az Esterházy strand közötti ingatlant. A terv az, hogy ezeken a parti részeken bárki számára elérhető legyen a Balaton, vagyis a Kisfaludy strand és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá tegye a város, végig lehessen sétálni a parton egészen a Vitorlás térig.

A területen strandot létesít majd az önkormányzat, amely a fizetős strandi időszak kivételével nyitott, szabadon látogatható partszakaszként funkcionál majd.

A nyertes pályázat révén első ütemben az Aranyhíd sétányról nyíló ingatlanon a parkosítás, a növényültetés, a sétány és a stég kialakítása készül el. A tervek véglegesítése után jövő tavasszal várható a közbeszerzési eljárás kiírása, a beruházás a nyáron el is kezdődhet.

Az önkormányzat terve, hogy újabb pályázatot nyújt majd be az új strand illetve a hozzátartozó kiszolgáló egységek megvalósítására. (balaton.hu)