fbpx Új pihenőpark létesült Kiskörén | CIVILHETES

h i r d e t é s

Új pihenőpark létesült Kiskörén

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Új pihenőpark létesült Kiskörén

2021. szeptember 12. - 19:10

 

Hadházy Ákos járt annak utána, hogyan sikerült 100 millió forintot elkölteni Kiskörén és mire.

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

"Úgy nézzék ezt a pár tő növényt, néhány négyzetméter térkövet és egy odadobott konténert Kiskörén, hogy ez a 100 MILLIÓ FORINTOS "ZÖLD VÁROS PROGRAM" KERETÉBEN LÉTESÜLT ÚJ PIHENŐPARK, CSALÁDI KERÉKPÁRKÖLCSÖNZŐ ÉS FOOTGOLF PÁLYA.

Az egész a Tisza partján, olyan helyen, ami amúgy is úgy zöld, ahogy van. A footgolf pálya nyomát nem láttam de ahhoz nem kell sok, csak néhány 50 cm átmérőjű gödröcskét fúrni. A kisköreik szerint ottjártam óta elkezdtek lerakni még néhány padot és talán lesz néhány lámpatest is.

A 100 millió forintot már két és fél éve elutalták a városnak, úgy látszik, eddig tartott beszerezni a néhány növényt, konténert és térkövet. A szerződés szerint a """""parképítésre"""""" 45 milliót, a konténerre és a """golfpálya""" lyuk fúrása 15 milliót, a kis térkőre és a konténer (családi kerékpárkölcsönző) bekötésére a csatornahálózatára 11 milliót, a padokra, világításra 5 milliót költenek. Érdekes, hogy az eredeti szerződésben még egészen más részköltségekkel dolgoztak, akkor még 35 millió lett volna a padok ára -úgy látszik, hasraütéssel áraznak, a lényeg, hogy folyjon el a 100 milka. Az "építés" így összesen 86 millió, a maradék 14 gondolom a tervezés, projektmenedzsment, nyilvánosság biztosítása -utóbbihoz igyekszem hozzájárulni én is...

Kisköre annak a Szabó Zsoltnak a választókerülete, aki ellen nyomozás folyik az egymilliárdos offshore számla ügyében. Ugyanebben a körzetben szintén nyomozás folyik a közbeszerzések központi manipulálása miatt (a nyilvános adatok szerint itt is Boldog módszerével oszthatták a pénzeket) és az OLAF vizsgálatot indított a viccpiacok miatt, többek között Kiskörén is. A viccpiacok egyébként feltűnően hasonlítanak erre a "kerékpárkölcsönzőre". Nagyon sok helyről kapok kétségbeesett jelzéseket, hogy az ő településükön is nagyon sok pénzt lopnak el, de Kisköréről különösen sokan kerestek.

Sajnos legutóbb nem sok időm volt a helyszínen, de biztosan visszamegyek még, mert bőven van projekt, amik tényleg nagyon kérdőjelesek. A "pihenőpark" melletti dzsindzsásban például 335 milliós sportközpont lesz, amiből gyakorlatilag semmi nem látszik még, de engedjük meg, hogy azt még építik... " - írja a képviselő a Facebook oldalán

Frissítés (2021. szeptember 17. 7:55)


 

h i r d e t é s

Kommentek