h i r d e t é s

Új pilótákat képeznek Orbán kedvenc repülőire

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új pilótákat képeznek Orbán kedvenc repülőire

2021. január 12. - 13:30

 

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis három repülőgépvezetője - Koller Kinga hadnagy, Pető István főhadnagy és Osváth Zoltán százados - sikeres típusátképzésen vett részt Párizsban, a Falcon repülőgépre.

Forrás: az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Facebook-oldala

A külföldi elméleti és szimulátoros tréninget követően, már a belföldi képzésen is túl vannak: hamarosan megkezdik az unión belüli képzést, felkészülést. - írja a Honvédelem.hu

2018 nyarán a  honvédség vett két Dassault Falcon 7X típusú, szupergazdagok által magángépnek használt, business jet kategóriájú repülőgépet, amelyekkel a miniszterelnök is szokott utazni.
A honvédségi repülők útjai egy ideig bárki által nyomon követhetőek voltak, ám miután több újságcikk jelent meg arról, hogy Orbán repked a katonai gépekkel, letiltották a két Falcont a nyilvános oldalakról.
Ennek ellenére nem tudnak elbújni, ugyanis a repülőgépeken lévő transzponder által sugárzott jelet, ami mutatja a pozíciójukat, lajstromjelüket, magasságukat és sebességüket is, egyszerű földi vevőkészülékek képesek fogni. A transzponder-jeleket pedig repülőfigyelő oldalak gyűjtik, köztük a repülési adatok állami cenzúráját elutasító ADS-B Exchange önkéntesei is.

Koller hadnagy már huszonhárom évesen megszerezte a magánpilóta szakszolgálati engedélyét: családi szálak révén szinte minden hétvégéjét repüléssel töltötte.

Pető főhadnagy hét éven keresztül oktatott fiatal hajózókat Kanadában, a CT-156 Harvard II-es típuson.

Osváth Zoltán százados - akit 2013-ban az „Év hajózójának” is választottak - három éven át volt az An-26-os repülőgépen pilóta, majd külföldi kiküldetése során egészen a vizsgáztató beosztásig jutott az AWACS légtérellenőrző repülőgépen.


 

Kommentek

h i r d e t é s