h i r d e t é s


Új terápiákkal is kezelik a tüdőrákot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új terápiákkal is kezelik a tüdőrákot

2016. november 30. - 07:51
0 komment

 

A kemoterápia, a sugárkezelés és a műtét mellett a célzott gyógyszeres kezelés is előtérbe került, valamint az immunterápia szintén elérhetővé vált.

Egy beteg sugárkezelését készítik elő egy onkológiai osztályon. - MTI Fotó: Rosta Tibor

Magyarországon új terápiák is elérhetők a tüdőrák kezelésében, aminek azért van jelentősége, mert hazánkban évente legalább 10 ezer új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak - mondta Ostoros Gyula, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet (OKTPI) főorvosa a Magyar Nemzetnek.

E szerint Magyarország a férfiak tüdőrákos megbetegedését tekintve első a halálozási rangsorban.

Egy tüdőrákkal foglalkozó rendezvényen a szakemberek arról beszéltek a Magyar Nemzetnek, hogy a kemoterápia, a sugárkezelés és a műtét mellett a célzott gyógyszeres kezelés is előtérbe került, valamint az immunterápia szintén elérhetővé vált.

A daganatos megbetegedések közül az országban a tüdőrák miatt halnak meg a legtöbben. Az volna a cél Ostoros Gyula szerint, hogy az előrehaladott, áttétes tüdőrák esetében javuljanak a túlélési esélyek, és akár öt évvel a kezelés után is élhessenek az érintettek.

A főorvos szerint ugyanis gyakran nem jut elég ideje az orvosnak, hogy tájékoztassa a beteget betegségéről és annak kezeléséről, mivel az interneten történő tájékozódás – az ott fellelt válaszok – nem mindig vezetnek jóra. (Magyar Nemzet) / hirado.huh i r d e t é s

betöltés..

;