h i r d e t é s

Újabb 7,5 millió forint a gyermekegészségügynek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Újabb 7,5 millió forint a gyermekegészségügynek

2019. április 18. - 14:22

 

Akasztó Község Önkormányzatának védőnői szolgálata és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház is korszerű műszerekkel gazdagodott a K&H gyógyvarázs területi pályázatán.

21 gyermekgyógyító intézmény – kórházi osztályok, gyermekorvosi rendelők, védőnői szolgálatok és egy mentőállomás – nyert közel 7,5 millió forint értékben a kicsik egészségmegőrzéséhez és mindennapi gyógyításához szükséges eszközöket. A K&H gyógyvarázs területi pályázat támogatottjai között Akasztó Község Önkormányzatának védőnői szolgálata és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház is helyett kapott. A döntésben a helyi közösségek aktív szerepet vállaltak, ennek köszönhetően a védőnői szolgálat a gyermekek egészségügyi állapotának felméréséhez használható eszközökkel, a kórház pedig egy, a laktózintolerancia megállapításához használt hidrogénmonitorral gazdagodott.

 A K&H gyógyvarázs területi pályázatot harmadik alkalommal hirdette meg a pénzintézet azzal a céllal, hogy olyan orvosi eszközök beszerzését tegye lehetővé, amelyek, bár nem a legdrágábbak, hiányuk a mindennapi gyógyításban nagyon kritikus lehet. A műszerek mellett pedig olyan szolgáltatásokat is lehetett igényelni, amelyek a beteg gyermekek komfortérzetét javítják – hiszen ők is egészen más hangulatban várják egy mesefigurákkal feldíszített színes teremben a következő vizsgálatot, mint négy kopár fal között. Idén 45 pályázat érkezett, és közel minden második jelentkező el is nyerte az igényelt eszközt.

A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik pályázó kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást. A K&H Csoport  a dombornyomott Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlások után saját bevételeiből  1 forintot különített el erre a célra, így több mint 341 ezer vásárlási tranzakciónak köszönhetők az elnyert összegek. Akasztó Község Önkormányzatának védőnői szolgálata gyermekek egészségügyi állapotának felméréséhez használható eszközöket – többek között testzsírmérőt, vérnyomásmérőt, a Kiskunhalasi Semmelweis kórház pedig a laktózintolerancia megállapításához szükséges hidrogénmonitort kapott. A programban a Bács-Kiskun megyei gyermekegészségügyi intézmények eddig összesen közel 26 millió forint értékben, 21 alkalommal kaptak támogatást.

A tény, hogy összesen több mint 80 000 voks érkezett a pályázókra bankfióki és online szavazásunkon, jól mutatja, hogy a helyi közösségek szívesen és aktívan részt vesznek a döntési folyamatban, hogy a környezetükben melyik gyermekgyógyító intézmény kaphasson támogatást.

Tudjuk milyen fontos, hogy a beteg gyermekek a lehető legjobb feltételek mellett gyógyulhassanak, hogy minél hamarabb felépülve teljes életet tudjanak élni, ezért szerettük volna a pályázat segítségével betölteni azt az űrt, amelyet ezeknek a mindennapi gyógyászatban szükséges eszközöknek a hiánya okoz.

Újdonsült nyerteseinkkel most tovább bővült a K&H gyógyvarázs program által támogatottak köre, hiszen a 21 nyertessel és a közel 7,5 millió forint értékű támogatással az elmúlt 16 évben összesen 460 alkalommal, 661 millió forint értékben támogattuk a gyermekegészségügyet

 – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

 A 2018-19-es K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következő intézmények:


 

h i r d e t é s