h i r d e t é s

Újabb adatok a budapesti antitest-vizsgálatról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb adatok a budapesti antitest-vizsgálatról

2021. július 21. - 13:04

 

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy összesített adatokat kaptak a fővárosi antitest szűrésről, amelyben már a kerületek eredményei is benne vannak.

18 ezer tesztet osztottunk szét a kerületek között, sajnos nem mindegyik élt a lehetőséggel, hogy megvizsgálja, az oltott 60 év feletti lakosoknak van-e koronavírus ellenanyag a szervezetükben, de az eredmények így is aggodalomra adnak okot

– fogalmazott, hozzátéve: az újabb adatok megint csak azt bizonyítják, hogy „több olyan honfitársunk van, aki hiába kapta meg a kínai vakcina mindkét adagját, semmilyen védettséggel nem rendelkezik.”

A mellékelt képek szerint a Sinopharm-vakcinával oltott idősek 24,18 százalékának a védettsége nem elégséges. A Sinopharm-vakcinával beoltott, védettséggel nem rendelkező idősek aránya korosztályos bontásban:

  • 60-64 éves: 20,57 százalék
  • 70-74 éves: 21,57 százalék
  • 65-69 éves: 23,51 százalék
  • 75-79 éves: 26,45 százalék
  • 80 év fölöttiek: 38,1 százalék.

Karácsony Gergely úgy látja: a mellébeszélés és a vádaskodás helyett itt az ideje, hogy a kormány valóban cselekedjen. „Nekik az emberélet az első, harsogták hónapokkal ezelőtt, mégis úgy tűnik, hogy a kínai érdekek sokkal fontosabbak voltak idős honfitársaink biztonságánál. Hazánk élen jár a legtragikusabb listán, a magyarok veszítették el a legtöbb embert a koronavírus-járványban”, tette hozzá. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s