h i r d e t é s

Újabb áldozatokat követelt a takarékosság Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb áldozatokat követelt a takarékosság Esztergomban

2019. november 16. - 07:18

 

A rendszerváltás után a gyalogátkelőhelyek kiemelt világítása elkezdett megszűnni, a takarékoskodáson lett a hangsúly, amely a kiemelt helyek közvilágítását is érintette.

Szakaszosan sötét Esztergom főutcája

Esztergomban a közvilágítás pedig a fentiek mellett még időszakosnak is mondható. Számos területe van Magyarország első fővárosának, ahol szakaszosan sötét van. A polgárok jelzik a hibát, az esetek többségében az önkormányzat a szolgáltatóra mutogat vagy beindul a magyarázkodás és az okok hárítása.
Egy biztos, ha az önkormányzat markánsabban lépne fel a szolgáltatónál, akkor talán világosabb lenne a városban. Esetleg szervezhetnének tanulmányutakat a képviselők olyan településekre, ahol olyan közvilágítás van, amely működik.

Hozhatnék lengyel példát a gyalogátkelőhelyek megvilágítására. Lengyelországban a leutolsó zebráknak is külön világításuk van, ráadásul a lámpák fénye erősebb és fehérebb fényű, mint a többi lámpáé. És nem elég, hogy erősebben világítják meg a zebrákat, az itt található világítótestek az utak teljes szélességét bevilágítják úgy, hogy a fényforrások egészen behajolnak az úttest fölé.


Zebra Lengyelországban - Forrás: Eltis

A cikk írásának szomorú apropója az, hogy tegnap este ismét gyalogosokat gázoltak gázoltak ugyanazon a zebrán, ahol korábban is baleset történt.

„Esztergom..... Kossuth Lajos utca!!!! Megint a zebrán egy fiatal lány és még valaki mellete fekszenek mozdulatlanul!!! A zebrán gázolták el őket!!!!! Miért nem lehet kivilágítani ezt az ut szakaszt???? Nem az első eset itt ezen a zebrán!!!!!!!”

Az önkormányzat, ahogy sok mást, ezt az esetet sem kommunikálja, arról pedig, hogy mit terveznek a balesetveszély elhárítására, csak tippjeink lehetnek, mert továbbra sem erőssége Esztergom vezetésének a kommunikáció.

Az ellenzék megszólalt, bár ez még nagyon messze van a konstruktivitástól

Az egyik ellenzéki képviselő, Cserép János is írt az esetről, bár a probléma megoldására erőfeszítéseket tőle sem látunk (még), mindössze egy pár soros posztban okfejti a képviselő, hogy ez így nem jó és a problémát a lehetséges megoldással úgy tűnik, inkább ő is átpasszolja a posztját olvasóknak.


 

h i r d e t é s