h i r d e t é s

Újabb balatoni kemping helyére épülhet apartmanház

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb balatoni kemping helyére épülhet apartmanház

2021. december 22. - 13:28

Balatonakaliban néhány éven belül a második vízparti szálláshely alakul át. A vonyarcvashegyi kemping sorsa is bizonytalan.

A Szent Mihály-kápolna Vonyarcvashegynél - Forrás: MTI/Varga György

Átalakulás előtt áll a balatonakali vízparti naturista kemping, az új tulajdonos apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a területen. Molnár Tibor az Inter-Art Home Kft. ügyvezetője a 24.hu-nak elmondta, nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, az érvényben lévő 10 százalékot használná ki. A terület egy részére képzelte el az apartmanokat és a sorházat, a másik részén pedig mobilházakat építenének fel, amelyek továbbra is fogadhatnak turistákat.

Elmondása szerint még képlékenyek a tervek, de nagyon valószínű, hogy sátras kempingezőket nem fogadnak majd az egykori Levendula Naturista Kempingben.

Balatonakalinak néhány évvel ezelőtt még három kempingje volt.

A volt Strand-Holiday már évek óta nem üzemel szálláshelyként, helyén jelenleg is apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig a portál cikke szerint letarolták.

Nemcsak a balatonakali kemping maradt zárva idén, a szintén vízparti vonyarcvashegyi kemping sem fogadott már vendégeket. Ennek sorsa egyelőre bizonytalan: a 2020 óta tulajdonos Favorit Vitalis Egészségügyi, Gyógyüdülő és Szálloda Kft. ügyvezetője, Németh Zoltán Levente szerint mivel nem tudni, meddig tart a vírushelyzet, a terület sorsára sincsenek egyelőre konkrét tervek.

Kiderült még a lap összeállításából, hogy a zalakarosi Termál Kemping a következő szezonban már nem lesz a Balatontourist hálózatának tagja. A létesítmény 2022-es szezonban felújítás miatt nem nyit ki, és várhatóan 2023-ban már megújult, korszerű szolgáltatásokat nyújtó kempinggel várják a vendégeiket.

A 24.hu emlékeztet, hogy a Balatontourist láncba 2017-ben még 12 kemping tartozott, de néhány év alatt csak öt maradt. (Infostart)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky