h i r d e t é s

Újabb beteg halt bele a koronavírus-fertőzésbe Magyarországon

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Újabb beteg halt bele a koronavírus-fertőzésbe Magyarországon

2020. március 28. - 07:26

 

A beazonosított fertőzöttek száma 343-ra nőtt.

A kép illusztráció! - Forrás: portfolio.hu

Újabb 43 magyar állampolgárnál mutatták ki az elmúlt 24 órában az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Az Operítav Törzs adatai szerint a diagnosztizált fertőzöttek száma Magyarországon 343, meghalt 11 beteg, meggyógyult 34 (az ő számuk nem nőtt), így jelenleg 298 beteget tartanak nyilván. Karanténban 87-en vannak, a mintavételek száma átlépte a tízezret.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s