h i r d e t é s

Újabb büntetést kapott az RTL Klub

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Újabb büntetést kapott az RTL Klub

2020. július 01. - 17:20

 

Most a Médiatanács szankcionált, mert az Édesítő magazinban egy olyan céget dicsértek, ami egyébként támogatja a műsort.

Forrás: RTL Klub

A Médiatanács 1,1 millió forintos bírságot szabott ki az RTL Klub szolgáltatójára, mert egy műsorát támogató vállalkozást szabálytalanul népszerűsített - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a grémium a bírság kiszabása mellett megtiltotta a jogsértő magatartás tanúsítását. Az Édesítő magazin egy tavaly decemberi adásában a műsort támogató takarítócég szolgáltatásainak igénybevételére ösztönözték a nézőket azok részletes bemutatásával, ami a csatornánál korábban már többször előfordult. A műsorszámban kiemelték a támogató cég által nyújtott szolgáltatásokat és pozitív tulajdonságaikat - tették hozzá.

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét - tartalmazza a közlemény. (MTI)


 

h i r d e t é s