h i r d e t é s

Újabb csípős éjszaka után enyhébb, szelesebb idő jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb csípős éjszaka után enyhébb, szelesebb idő jön

2022. január 13. - 05:25

Csütörtökön még erős fagyokkal indul a nap, de napközben már megkezdődik az enyhülés. Kivéve az északkeleti országrészben, ott még napokig maradhatnak a 0 fok körüli maximumok.

Szakadozott lesz a felhőzet felettünk, de általában többórás napsütésre számíthatunk, egyedül az északkeleti tájakon lehet erősen felhős vagy borult az ég.
Arrafelé késő délutántól, estétől hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Északnyugaton az északnyugati, míg a Tiszántúlon a délnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb, míg Sopron környékén magasabb értékek is előfordulhatnak.
Késő este -5 és + 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtök hajnalban is sokfelé, különösen a hóval borított keleti tájakon erősen fagyos időre van kilátás, így ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Napközben enyhülés kezdődik, emiatt a melegedésre fokozottan érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, migrén alakulhat ki, a szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot, erős fejfájást tapasztalhatnak.

A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, ugyanis nagy lesz a megfázásveszély.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s