h i r d e t é s

Újabb drasztikus lehűlés!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb drasztikus lehűlés!

2021. április 13. - 05:52

 

Erős hidegfront érkezik, amely hullámot vet a Kárpát-medence felett. Így a múlt heti idéző jelentős lehűlés és viharos szél mellett kiadós csapadékra is számíthatunk, amelynek halmazállapota nem csak eső lesz.

CIVILHETES olvasói fotó

Egy hidegfront hatására szinte mindenhol számíthatunk esőre, de a Nyugat-Dunántúlon többfelé és a magasabb dunántúli tájakon havas eső, hó is hullhat, míg a front előtt keleten, északkeleten záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, erős, nyugaton és északnyugaton viharos lesz.
A minimum-hőmérséklet 1 és 11 fok között alakul, keleten lesz enyhébb a hajnal. Délután keleten még 10-16 fokot mérhetünk, máshol 3 és 9 fok között alakulhat csak a csúcshőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfront érkezik, így az érzékenyek körében elsősorban görcsös panaszok, izomgörcsök, fejfájás jelentkezhet. Megterhelő nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

A borongós, csapadékos idő rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s