h i r d e t é s


Újabb éket vert Gyurcsány a baloldalon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb éket vert Gyurcsány a baloldalon

2017. november 04. - 05:58

 

Tagadta Molnár Gyula MSZP-elnök a Klubrádióban, hogy feszültséget okozott volna a DK és a szocialisták viszonyában bejelentésük, miszerint az MSZP nem támogatja Gyurcsány Ferenc javaslatát a határon túli magyar állampolgárok szavazati jogának megvonásáról. - írja a Magyar Hírlap

Fotó: Tóth Gergő/Népszava

A pártelnök azt is mondta, hatvan–negyven százalékban már megállapodtak az egyéni választókerületi helyek elosztásáról, és további engedményeket is tennének, például az LMP-nek, ha a "zöldpárt" változtat álláspontján, s elfogadja, hogy egy "demokratikus" jelölt induljon a Fidesz–KDNP-vel szemben minden körzetben.

A DK később cáfolta a megegyezés tényét. Gyurcsány aláírásgyűjtési kezdeményezését egyébként a szocialisták mellett a Jobbik és az LMP sem támogatja. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke úgy fogalmazott a köztelevízió híradójában: "Meglepő maga a kezdeményezés is, hiszen azt gondoljuk, hogy az ellenzéki pártoknak az emberek valódi problémájával kellene foglalkozniuk." Megszólalt az ügyben a demokratikus oldal egyik megmondóembere is. Tamás Gáspár Miklós filozófus véleménycikkében a Hvg.hu-n azt írta:

"Pusztán azért elutasítani a határontúliakat, mert köztudomású, hogy jelenleg ezek a honfitársaink az egyik magyarországi párthoz vonzódnak, önzés és kicsinyesség. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ismét bebizonyította, hogy rossz politikus."

 

magyarhirlap.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..