h i r d e t é s

Újabb fejlesztés történt Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb fejlesztés történt Esztergomban

2022. július 18. - 07:50

Útburkolati jeleket festettek fel az egyik lakótelep parkolójába

Ahogy a korábbi kerékpárutas "fejlesztésnél", most sem számított sem a kátyú, sem a gaz, csak kerüljön fel a festék, ha már egyszer ki van adva a feladat.

Sok helyen annyira hullámos lett az aszfalt az elmúlt 40 év alatt, hogy sok parkoló autós minden megállás alkalmával ellenőrizheti járműve lengéscsillapítóit, futóművét.

Erre az alapra került felfestésre jó sok forgalomtól elzárt terület. Azt tudni kell, hogy ezen a környéken a parkolóhely kincs és az itt élők sok esetben "kihalásos alapon" jutnak parkolóhoz és olyakor napi szinten vívják meg "ez az én helyem" típusú küzdelmeiket.


Itt sosem parkolt senki, ha a döntéshozó az itt élők között élne, pontosan tudná.

Az önkormányzat pedig töretlenül fejleszt és remek bírságolási lehetőséget alakított ki. Ahol korábban parkoltak, most már nem tehetik meg büntetlenül. Aki a járműforgalom elől útburkolati jelekkel vagy egyéb módon elzárt területre járművel ráhajt, ott megáll vagy várakozik,

  • 10 000 forint helyszíni bírságra,
  • feljelentést követően 20 000 forint pénzbírságra számíthat.

Nem valami tartós az anyag

Ez a fejlesztés épp annyira volt felesleges és kínosan nevetséges, mint az egyre ramatyabb állapotba kerülő, Duna pártján futó kerékpárút felezővonal-felfestése 2,5 kilométeres szakaszon: