h i r d e t é s

Újabb feljelentés a Vinking kapitánya ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb feljelentés a Vinking kapitánya ellen

2019. augusztus 05. - 09:48

Megy a mosdatás, nem győzik újra és újra feljelenteni a Viking Szigyn ukrán kapitányát. Olyannyira, hogy már egy újabb hajó érintettségét is behozták a játszmába. Kár hogy ez nem hozza vissza a Hableánnyal elveszett életeket. Most azonban a kapitány új váddal néz farkasszemet.

A Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, Jurij C. - Forrás: ripost.hu

A nautikai és műszaki értékelés ugyanis ellentmond a kapitány vallomásának. Ami kimeríti a hamis tanúzás vádját. Gulyás Krisztián, ügyvéd azonban ennél is tovább tudott menni, hiszen a vallomásában egyértelműen a Hableányt vádolta a kapitány. Ez pedig hamis vád.

„A Viking Sigyn kapitányának a tanúvallomása során tett állításai nem igazak, ugyanis, a Viking Sigyn kapitánya azt mondta, hogy őt előzte meg a Hableány, és gyakorlatilag az egészet úgy interpretálta a hatóság felé, mintha a Hableány mozgásából, manőverezéséből, következett volna be a baleset. És itt fordulunk át a hamis vád kategóriájába,”

mondta Gulyás. Hozzátette: segítségnyújtás elmulasztása miatt a Viking mögött érkező hajó kapitányát is feljelentette. Szerinte "tudta, hogy ember van a vízben, azt is tudta, hogy hol, neki félre kellett volna állnia és azonnal meg kellett volna kezdenie a mentést.

Ehhez képest nem így tett, sőt bele gázolt gyakorlatilag, a baleset helyszínébe, ahol már emberek voltak a vízben.”

A Viking Sigyn 64 éves ukrán kapitányának ügyvédje, Tóth M. Gábor az ATV-nek úgy reagált, hogy egyelőre hivatalosan nem értesült a két új feljelentéstől, de szerinte "mivel ügyfele az eljárásban gyanúsított, önmagában kizárja a hamis tanúzás miatti felelősségre vonhatóságát." /444/

Ez halmazati tényként is kezelhető. Egyébként nem újdonság, bár a joggyakorlat általában őrizkedik a felelősséghárítástól, mert mint azt a szóban forgó jelentés is bizonyítja, a Viking kapitányának állítása nem állja meg a helyét.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s