h i r d e t é s

Újabb fideszes választási győzelem Budapesten

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Újabb fideszes választási győzelem Budapesten

2018. november 12. - 09:25

 

Hiába fogott össze az egész ellenzék, a fideszes Horváth Ádám a szavazatok 57 százalékával győzött a 16. kerületi időközi választáson a Momentum Mozgalom jelöltjével szemben. - írja a napi.hu.

Forrás: magyarhirlap.hu

A varosikurir.hu megjegyzi, hogy a Fidesz-KDNP Horváth Ádámot (Ádiss) indította, akinek eddigi politikai ténykedése nem hagyott mély nyomokat, annál inkább a közösségi oldalán elsütött antiszemita szövege.:

A szabadkőművesség a zsidókkal és a bolsevizmussal összeesküdve gyakorolja a világhatalmat.

A kormánypártok 2014-ben a szavazatok csaknem 50 százalékát szerezték meg ebben a körzetben, tehát még javítottak is az akkori eredményükön, hiszen Kóczán Károly mindössze a szavazatok 36 százalékát kapta.

Azért kellett időközi választást kiírni, mert a  2. önkormányzati választókerület korábbi képviselője, a fideszes Horváth János meghalt. Ő négy éve 50-31-re verte akkori baloldali riválisát, a tavaszi országgyűlési választáson is induló Vajda Zoltánt.

Ácson polgármestert választottak. A Fidesz-KDNP jelöltje, Szentirmai István megkapta a szavazatok 100 százalékát, igaz a választáson csak ő indult.

napi.hu


 

h i r d e t é s