h i r d e t é s

Újabb földrengés rázta meg Szíriát

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb földrengés rázta meg Szíriát

2023. február 17. - 08:43

Pánikolva rohantak az utcára az emberek.

Forrás: Google

Újabb, 5,4-es erősségű utórengés rázta meg csütörtök este a szíriai Idlíb tartomány északnyugati részét, a földmozgást a dél-törökországi Hatay tartományban és Libanonban is érezni lehetett.

A SANA állami hírügynökség a szíriai szeizmológiai központra hivatkozva arról számolt be, hogy helyi idő szerint este tíz óra előtt történt földrengés fészke 61 kilométerre volt Idlíb városától északnyugatra 18,8 kilométeres mélységben.

Pánikolva rohantak az utcára az emberek

A szíriai nagyváros lakói pánikszerűen az utcákra rohantak. A február 6-án Törökországban és Szíriában pusztító 7,7 és 7,6 erősségű két földrengés több mint 42 ezer ember halálát okozta.

A szíriai kormány által uralt térségekben egyelőre 1414 halálos áldozatról tudni, míg az ellenzéki fegyveresek által ellenőrzött északnyugati régióban több mint négyezerről.

Az ENSZ szerint csaknem 9 millió szíriait érintett a földrengés, amely miatt 400 millió dolláros (143 milliárd forint) felajánlást kért a közvetlen humanitárius szükségletek fedezésére Szíriában az elkövetkező három hónapra – írja az MTI. (Index)


h i r d e t é s

Clicky