h i r d e t é s

Újabb gépeket vásárol a honvédség

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Újabb gépeket vásárol a honvédség

2018. december 13. - 06:42

 

Újabb repülőket vesz a honvédség, a meglévő kettő mellé tervben van még egy Airbus és még három másik, teherszállító repülőgép beszerzése. - írja a propeller.hu.

Múlt héten a Zoom.hu számolt be arról, hogy az augusztusban a kecskeméti repülőbázisra érkezett 606-os katonai lajstromszámú, katonai festésű Dassault Falcon 7X mellett van egy másik Falcon is, amely viszont a polgári légi jármű adatbázisában szerepel, tulajdonosa pedig a Honvédelmi minisztérium leányvállalata, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI).Újabb gépeket vásárol a honvédség

Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt Rtl Klub Híradójának kérdésére elmondta, a gép egyelőre valóban polgári lajstromot visel, de utána majd katonai lajstromra veszik át. A miniszter azt is elmondta, hogy a meglévő két Airbus mellé egy harmadikat is vesznek, illetve beszereznek még további három teherszállító repülőt.

Arra a kérdésre, hogy a katonai feladatokra vásárolt Airbusokat miért használja Orbán Viktor, Benkő Tibor azt mondta, hogy 2005-ben született egy együttes utasítás, amely meghatározza, hogy a védett személyeket a magyar honvédség köteles szállítani.

propeller.hu


 

h i r d e t é s