h i r d e t é s

Újabb idősotthon vezetője kérte nyugdíjazását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb idősotthon vezetője kérte nyugdíjazását

2020. június 26. - 17:49

 

Nyugdíjazását kérte a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának igazgatója, Szabóné Varga Valéria

Kamaraerdei Úti Idősek Otthona - XI. kerület - Ittlakunk.hu

Nyugdíjazását kérte a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának igazgatója, Szabóné Varga Valéria – írta a hvg.hu. Erről szerdán, zárt ülésen döntött a Fővárosi Közgyűlés. Szabóné 2021. február végéig még a felmentési idejét tölti, állítólag  magánéleti okokból, és nem a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt távozik.

A járvány ezt az intézményt sem kímélte, bár a Pesti úti idősotthonnál jóval kevésbé érintette. A legutolsó adatok szerint 47 gondozott és 12 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal, 5 idős ember elhunyt az általa okozott betegségben. A Fővárosi Kormányhivatal május közepén egy időre a megbetegedések miatt járványügyi zárlatot is elrendelt a Kamaraerdei úton az egyik épületben.

A Pesti úti otthonban ennél sokkal súlyosabb volt a helyzet, ott több mint 300 lakó fertőződött meg, 49 ember pedig meghalt koronavírusban. A Pesti út vezetője, Skultéti József május végén kifejezetten amiatt kérte a nyugdíjazását, mert úgy érezte, méltatlanul támadják őt és a munkatársait a fertőzési gócban betöltött szerepükkel kapcsolatban. (24.hu)


 

h i r d e t é s