h i r d e t é s

Újabb luxushotel épülhet a Balatonnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb luxushotel épülhet a Balatonnál

2020. április 09. - 10:05

 

A szántódi BalaLand ötcsillagos hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti, nettó 8 milliárd 504 millió forintért. - írja a napi.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: H.Szabó Sándor

Az állam 2,9 milliárd forinttal támogatja az idegenforgalmi beruházást.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szántód BalaLand Family Ingatlanfejlesztő Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 15 660 négyzetméteres hotel pincéjében lesz a mélygarázs, valamint a kiszolgáló helyiségek és a gépészet. A földszinten kap helyet a lobby, az étterem, a bár és az aula, míg három emeleten a szobák következnek. A negyedik emeleten helyezkedik el a fittness-wellness részleg.

A nyertessel március 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. is.

Egy éve írtuk meg, hogy a szántódi, ötcsillagos BalaLand hotel építésére 2,9 milliárd forintot vissza nem térítendő állami támogatást kapott a 2017-ben alapított Szántód BalaLand Family (a Dreamland Holding tagja) Ingatlanfejlesztő Kft. a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programjából. Az 5,4 hektáros, Balaton-parti területen 2017 augusztusában kezdte meg a 20-as években épült volt Horthy-villa, majd Panoráma Üdülő épületének és egyéb kiszolgáló létesítmények bontási munkálatait a Grabarics Kft.

A Dreamland Holding Szepesi Richard tulajdonában van és a cég Budapest V. kerület, Reáltanoda utca 5. szám alatti, Franklin Háznak nevezett irodaházában van a Grabarics kft. székhelye is. Szepesi Richárd anyósa egyébként Nagy Róza, akit régóta Matolcsy György jegybankelnök legszűkebb bizalmi köréhez sorolnak.

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s