h i r d e t é s

Újabb magyarázat a Nagy Imre-szobor elbontására

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb magyarázat a Nagy Imre-szobor elbontására

2019. január 21. - 09:44

 

A Steindl Imre Program vezetője szerint a Kossuth téri tüntetések állnak a háttérben.

Wachsler Tamás, a Kossuth tér rekonstrukciójáért felelős Steindl Imre Program Zrt. vezérigazgatója a válasz.hu-nak adott interjújában közölte, ő döntött arról, hogy a Nagy Imre-szobrot egy hajnalban, titokban vigyék el a Vértanúk teréről.

Mint mondta, ő döntött a szállítás módjáról, mert ugyan arra készültek, hogy a szobrot rendes előkészítés után viszik el, végül a Kossuth téri tüntetések miatt változtattak ezen.

Wachsler közölte:

A demonstrálás mindenkinek szíve joga, de attól tartottam: lesz olyan felhevült tüntető, aki nem méri fel a többtonnás szobor mozgatásának veszélyességét. Mondjuk aláfekszik vagy a daru elé áll, és baleset történik. A büntetőjogi felelősséget pedig én viseltem volna. És azt sem szerettem volna, hogy olyan képek szülessenek, amelyeken a Nagy Imre-szobor egy kötélen lóg. Nagyon nem.

A szobor Jászai Mari téri esetleg felállításáról azt mondta, elvileg tartható, hogy június 16-án, Nagy Imre halálának napján állítsák fel a szobrát, de megjegyezte, hogy ceremónia nem biztos, hogy lesz, hiszen „ezt a szobrot egyszer már felavatta Göncz Árpád 1996-ban”. (24.hu)


 

h i r d e t é s