h i r d e t é s

Újabb milliárdok az Orbán család közelében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb milliárdok az Orbán család közelében

2019. november 21. - 15:36

 

Bonyolult céghálóról van szó, nem könnyű kibogozni a kapcsolatokat, de az apró részletek is árulkodóak. 

Szentgyörgyi Gábor (jobbról a második) meccset néz az Orbán családdal. Jobb szélen ifj. Orbán Győző. - Fotó: Botos Tamás/444 / direkt36.hu

Az meg különösen, hogy kik kapnak állami megrendeléseket, ezzel közpénzt, milliárdos tételben. Az Orbán testvére és az állami megrendeléseken taroló vállalkozó kapcsolatáról a Direkt 36 munkatársa, Zöldi Blanka írt cikket, és az Esti gyorsban a Klubrádió hallgatóit is beavatta néhány részletbe.

Orbán Viktor egyik testvére, ifjabb Orbán Győző régóta kapcsolatban áll egy Szentgyörgyi Gábor nevű vállalkozóval. Anno együtt sportoltak, történetesen birkóztak. Szentgyörgyi cégcsoportjának egyik tagja, az IMG Solution Kft. feltűnően gyarapodott az utóbbi években, 2012-ben 46 milliós bevétele volt, tavaly 9.5 milliárdos forgalmat bonyolított az informatikai beszerzésekkel foglalkozó vállalkozás.

A másik: Szentgyörgyi egyik érdekeltsége az Orbán-családhoz köthető ingatlanra van bejegyezve, ebben üzlettársa ifjabb Orbán Győző veje, Kovács Viktor. Itt egyébként szívességi földhasználatról van szó, tehát nem pénzről. Más fióktelepeket is találtak az újságírók, amelyeknél felfedezhető az előzőhöz hasonló kapcsolat.

Zöldi Blanka szerint sokasodnak az apró jelek, amelyek jelzik a kapcsolatot a miniszterelnök testvére, és az egyre gazdagodó vállalkozó között, de nem is ezek a legfontosabb. Az mutatja mindennél világosabban az összefonódást, hogy milyen keretszerződéseket tud kötni az állammal Szentgyörgyi, és milyen megrendeléseket kap.

Forrás: Klubrádió / hirklikk.hu


 

h i r d e t é s