h i r d e t é s

Újabb milliárdokat költenek olimpiai tanácsadásra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb milliárdokat költenek olimpiai tanácsadásra

2016. március 16. - 13:46
0 komment

 

A budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó tanácsadásra 5 milliárd 155 millió forintot fizetnek ki - idéz az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményt az Átlátszó.hu

Fotó: Europress / Napi.hu

A közzététel szerint az összeget "A XXXIII. Olimpiai Játékok és a XVII. Paralimpiai Játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátása" jogcímen folyósítják - olvasható a portálon.

A nyílt közbeszerzést még tavaly december 28-án írta ki a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Kft., ami 3 nappal később megszűnt, és a jogutódja, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) kötött szerződést a nyertesekkel február 12-én.

A tendert három cég nyerte: a svájci Event Knowledge Services SA, a britM-Intergrated Solution Ltd., valamint a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. (PwC) - az utóbbi cég eddig már összesen 720 millió forintot kapott a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányára

"Jelen közbeszerzési eljárás célja egy olyan kompetens szakmai támogató szervezet kiválasztása, amelynek feladata lesz többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által közzétett elvárásoknak megfelelő és előkészített pályázati anyagok véglegesítése illetve elkészítése, valamint az egyéb külső tanácsadói szakértelmet igénylő feladatok ellátása" - idézi az Átlátszó.hu a decemberi kiírást.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s