h i r d e t é s

Újabb Párbeszédest igazolt a DK

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb Párbeszédest igazolt a DK

2023. január 29. - 07:39

Kenéz István, a Párbeszéd Felügyelő Bizottságának elnöke otthagyta a Párbeszédet.

Kenéz István

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint Kenéz István, a Párbeszéd Pest megyei szervezetének volt alelnöke, a párt Felügyelő Bizottságának elnöke úgy döntött, hogy a DK-ban folytatja a munkát. A párt azt írta: Kenéz Istvánnal még nagyobb erővel fognak küzdeni azért, hogy Európai Magyarországként kerüljünk ki a megélhetési válságból. 

Folytatom a Párbeszédben megkezdett politikai munkámat, de mostantól a Demokratikus Koalíció közösségének tagjaként

- ezt már a politikus írta ki a Facebook-oldalára pénteken. Döntését így indokolta: 

Elkötelezett demokrataként tevékenyen részt kívánok venni az Orbán-rezsim lebontásában, ennek a feltételei pedig csak a Demokratikus Koalícióban adottak. Dobrev Klára világosan megmutatta, hogy az Árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben, ezzel pedig ők a kormányváltást akarók utolsó reménye. Büszke vagyok rá, hogy a DK közösségének tagjaként folytathatom a munkát a kormányváltásért és egy európai Magyarországért

- fogalmazott Kenéz. 

December közepén a momentumos Buzinkay György is csatlakozott a DK-hoz, majd Juhász Béla, Sződliget momentumos polgármestere is Dobrev Kláráék árnyékkormánya mögé állt. Az átlépési hullám 2023-ban is folytatódott, egy héttel ezelőtt a Párbeszéd pártigazgatója és korábbi országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio jelentette be, hogy a DK-ban folytatja a politizálást. (atv.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!