h i r d e t é s

Újabb robbanások a szibériai hadianyagraktárban, többen megsérültek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb robbanások a szibériai hadianyagraktárban, többen megsérültek

2019. augusztus 10. - 06:46

 

Két újabb detonáció történt pénteken abban a szibériai hadianyagraktárban, amelyben hétfőn már egy halálos áldozattal és 13 sebesüléssel járó robbanás történt - közölte a Krasznojarszki terület kormányzójának sajtószolgálata.

Forrás: Euronews / REUTERS

A Krasznojarszki terület acsinszki járásában, Kamenka község határában lévő lőszerraktár területén történt újabb robbanásokban kilencen megsérültek. Az acsinszki kórház tájékoztatása szerint öt sérültet a helyszínen látnak el, négyen viszont kórházi kezelésre szorulnak.

A TASZSZ katonai forrásokra hivatkozó jelentése szerint a detonációt és az azt követő tüzet villámcsapás okozta, ugyanis a hétfői robbanásban tönkrement a villámhárító berendezés.

A kormányzó sajtószolgálata szerint azonban újabb detonációk is történtek a hétfői robbanások miatt végzett aknamentesítés, vagyis a fel nem robbant lövedékek hatástalanítása során.

Az aknamentesítést szombat reggelig felfüggesztették.

Jevgenyij Rozancsugov, az acsinszki járás vezetője bejelentette, hogy ismét bevezetik a rendkívüli állapotot az újabb robbanások miatt.

Kamenka lakosságát az újabb baleset miatt kimenekítik a hatóságok. A településre ebből a célból 11 buszt indítottak. A lakosságot már figyelmeztették, hogy szombaton rosszabbra fordul az időjárás, heves széllökések és esőzések kísérte viharokra lehet számítani.

A robbanások következtében megrongálódtak a vasúti sínek a település határában. (MTI) / nepszava.hu

 

 


 

Kommentek

h i r d e t é s