h i r d e t é s

Újabb szeles nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb szeles nap

2020. február 29. - 06:11

 

A hétvége első felében napos időnek örülhetünk, majd vasárnaptól frontok érkeznek, több helyen kiadós csapadékkal. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap.

Délután megnövekszik a fátyolfelhőzet, szűrt napsütés várható. Jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Az erős dél szél mellett 8, 13 fokot mérhetünk. 

Vasárnap délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként fordulhat elő kisebb eső, záporeső.  Délután borult lesz az ég, a Tiszántúl kivételével sokfelé várható eső, záporeső. Élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, a melegedés és a nagy napi hőingás intenzív tüneteket okozhat! - írja a meteoklinika.hu

A hirtelen érkező hideg elsősorban a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők körében okoz végtagfájdalmakat. Amennyiben sajgó ízületekkel ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait. A panaszok reggel jelentkezhetnek legerősebben, délutánra országszerte megszűnnek a tünetek. A hűvös reggelt gyors melegedés követi, délután helyenként a 10 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet csúcsértéke. A helyenként több mint 10 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára: ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak.

A sok napsütés kedvez a hangulatnak, csupán a megerősödő szél ront a hő-és komfortérzeten.  Mindenképp ajánlott kihasználni ezt a kellemesebb napot és minél több időt a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni.

A levegő minőség a nagyobb városokban kedvezőtlen, másutt jellemzően alacsony a légszennyezettség. A pollenszint alacsony-közepes, az éger és a mogyoró okozz a legtöbb panaszt.

A közlekedés során az erős oldalszél jelenti a fő veszélyt. Az erős szél csökkenti a gépjármű menetstabilitását, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s