h i r d e t é s

Újabb szeles nap, közeledik a hideg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb szeles nap, közeledik a hideg

2019. március 08. - 06:07

 

Március első hetében szeles, változékony napok jönnek, de akár melegrekordok is dőlhetnek! Ennél változékonyabb már nem is lehetne a tavasz...- írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős lesz az ég, elszórtan várható záporeső. 

Délután a közepesen vagy erősen felhős ég mellett többfelé várható záporok kialakulása. Erős lesz a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

Szombaton a változó felhőzet mellett pár órára kisüt a nap, elszórtan várható gyenge eső, záporeső. A délnyugati szél élénk lesz. 12, 17 fokra számíthatunk.

Vasárnap nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, egyre többfelé várható eső. Élénk lesz a délnyugati szél. 11, 16 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfront éri el térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk. - írja a meteoklinika.hu

A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket! A szél hatására fellépő panaszok eleinte a Tiszántúlon jelentkezhetnek, majd az ország középső és Dunántúli részein is erősödő fejfájásra kell készülni!

Az átlagnál melegebb idő következtében a fejfájás mellett fáradékonyabb lehet a megszokottnál, a fokozott folyadékbevitel mellett fogyasszon naponta 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

Szabadtéri tevékenységeket a nap folyamán végig záporok zavarhatják, az ország minden részén szükség lesz az esernyőre. A csapadék és a borús idő következtében romlik a hő-és komfortérzet, ajánlott az évszaknak megfelelő réteges öltözet.

A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s