h i r d e t é s


Újra becsöngetnek - a tanév legfontosabb dátumai

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újra becsöngetnek - a tanév legfontosabb dátumai

2017. augusztus 30. - 08:37

 

Pénteken indul a tanév, az oktatási intézmények által megrendelt csaknem 13 millió tankönyv jelentős része már az iskolákban van. - írja az InfoRádió

Az első szünetre október végéig kell várni.

Már alig több mint kétszázezer tankönyvet kell kiszállítani az iskolákba, a megrendelt 12,7 millió könyv döntő többsége már az intézményekben van – mondta hétvégén az oktatási államtitkár. Palkovics László azt ígérte: nem lesz semmilyen fennakadás. Augusztus 21-től megnyitották a pótrendelési lehetőségeket is az iskolák számára.

Idén bővült azon gyerekek köre, akik ingyen kapják a tankönyveket – hangsúlyozta korábban Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár. Az 1-9. évfolyamokon minden tanuló térítésmentesen kapja a tankönyveket, a 10-12. évfolyamokon pedig rászorultsági alapon, nagyjából 60 százalék a díjmentes arány - jelezte.

A 2017/18-as tanév is 180 oktatási napból áll. A legtöbb intézményben péntek reggel tartják a tanévnyitót és utána többnyire rövidített órák lesznek. Az utolsó tanítási napja 2018. június 15. péntek lesz, a végzős középiskolások 2018. május 3-án mennek utoljára iskolába.

Az őszi szünet október 27-től november 5-ig tart. Karácsony kétnapos ünnepe idén hétfő-keddre esik – a téli szünet így a 23-i szombattal indul, és január 3-án, szerdán kell először újra iskolába menni.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. március 28. szerda lesz, és egy hétre rá, ugyancsak szerdán kezdődik ismét a tanítás.

Idén is lesznek úgynevezett témahetek, zömében a tavaszi időszakban. Pénzügyi és vállalkozói-, digitális valamint fenntarthatósági témahéthez csatlakozhatnak az iskolák.

Az országos kompetenciamérés jövő év május 23-án lesz a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamokon.

A tárca ígérete szerint – az iskolakezdés miatt - legkésőbb kedden minden család megkapja a szeptemberi családi pótlékot.

 

inforadio.huh i r d e t é s

betöltés...

;