h i r d e t é s

Újra demonstrálnak a Quaestor-károsultak

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Újra demonstrálnak a Quaestor-károsultak

2016. december 02. - 10:48
0 komment

 

2016. december 5-én 11 órától az Alkotmánybíróság épületénél demonstrálnak a Quaestor-károsultak.

Forrás: nepszava.hu

A demonstráción levelet adnak át az Alkotmánybíróság elnökének, dr. Sulyok Tmásnak és egyben felszólítják az Alkotmánybíróságot, hogy 2016. december 15-ig hozza meg a döntéseit, ne halogassa azokat 2017. június 12-ig.

Követelik a törvény előírásainak megfelelő kárrendezést, követelik további 100 milliárd forintjuk kifizetését és tiltakoznak a Quaestor-vagyon elherdálásáért.

A Quaestor Károsultak Közössége a rendelkezésre álló határidőn belül több beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz. Az AB döntése a mai napig nem született meg. Az elmúlt két hét során az Alkotmánybíróság illetékes munkatársai több alkalommal is arról tájékoztatták telefonon a károsultakat, hogy az ügyünkben meghozandó döntést kitolták 2017. június 12-ig. Felszólítjuk az Alkotmánybíróságot, hogy 2016. december 15-ig hozza meg döntését!

A Quaestor törvénnyel kapcsolatban született számos alkotmányjogi panasz közül kettőt a Quaestor Károsultak Közössége adott be. December 5-én azért demonstrálunk, hogy felhívjuk az Alkotmánybíróság  és a média figyelmét arra, hogy az alkotmánybíróktól miben várunk számunkra kedvező döntést az ügyünkben.

Kiindulópontunk az, hogy a második Quaestor Törvény által biztosított juttatások nem minősülnek ex gratia, azaz méltányossági jellegű jellegű juttatásnak. Mindezt azért áll fenn, mert a törvény olyan mértékbek lecsökkenti a kárrendezés mértékét, hogy a kifizetett kárrendezés kisebb, mint a zár alatt lévő Quaestor vagyon, miközben az Kárrendezési Alap a teljes Quaestor vagyonra ráteszi a kezét, ezáltal végeredményben várhatólag a Quaestor felszámolásakor profitot fog realizálni.

A Quaestor Zrt. – Quaestor Financial Hrurira Kft. több tízezer család életét tette tönkre. A szándékos félretájékoztatás következményeként „a keményen dolgozó kisemberek” tízezrei veszítették el életük megtakarítását. Nyugdíjasok az összekuporgatott kis pénzük valamint egyedülálló szülők a gyermekük részére apró lépésekkel összegyűjtött megtakarítását vették el.

2016. április 1-én a Kárrendzési Alaptól 12.000 károsult nullás kárrendezésről szóló értesítő levelet kapott, míg a médiában közzétett titkos Quaestor listából egyértelműen kiderül, hogy több százan voltak azok, akik a bedőlés előtti utolsó napon 2015. március 9-én és a bedőlést követő napon március 10-én 6,5 milliárd értékben vették ki a Quaestorból megtakarításukat hozamokkal együtt.

Tiltakozunk a kisemmizésünk ellen!

A feljelentéseink ellenére, az ügyészség is csak az 50 millió feletti 232 károsultat emelte be név szerint a vádba, és csak 20 milliárd forint kár értékben. Ez súlyosan sérti több mint 30.000 károsult érdekét! Ezzel az eljárással 99%-unkat kizártak  abból a lehetőségből is, hogy a büntetőeljárás során érvényesítsük a kártérítési igényünket!

Ez teljesen elfogadhatatlan a károsultak 99%-a számára.

A nagy média hírverés ellenére a Quaestor károsultak nemcsak a teljes követelésüknél, hanem még a második kárrendezési törvény beterjesztésekor hangoztatott 57 milliárd Ft-nál is kevesebbhez jutnak hozzá.

Kérjük, ne tájékoztassák a közvéleményt félre azzal, hogy megtörtént, vagy éppen a jelen eljárásban megtörténik a Quaestor ügyfelek kártalanítása! Vannak olyan károsultak, akiknek a jelenlegi kárrendezés elfogadható, és a veszteségek bevállalhatók. Őket fizessék ki. Viszont legyen a tájékoztatás része az is, hogy 12 000 ügyfél nem kap semmit, és további ezrek olyan alacsony kárrendezést kapnának, hogy azt nem fogják tudni elfogadni!

Továbbra is hallatni fogjuk a hangunkat a pénzünk visszaszerzéséért, az alkotmányos jogainkért, a törvény maradéktalan végrehajtásáért!

Ha a hazai  jogi környezet nem teszi lehetővé, hogy itthon elérjük a célunkat, akkor külföldön folytatjuk a harcot! De folytatjuk!

A végsőkig megküzdünk azért, hogy mielőbb hozzájusson a teljes károsulti közösségünk a pénzéhez. Ennek érdekében minden jogi lehetőséggel élni fogunk, beleértve a további perek ezreinek indítását.

Dátum:           2016. december 5. (hétfő) 11.00 óra

Helyszín:       Alkotmánybíróság

Budapest, I. ker. Donáti u. 35-45.


 

Kommentek

h i r d e t é s