h i r d e t é s

Újra tüntetnek a Quaestor károsultak

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Újra tüntetnek a Quaestor károsultak

2016. november 15. - 10:32
0 komment

 

A Quaestor Károsultak a rendelkezésre álló határidőn belül több beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz.

Sajnálatos módon az AB döntése a mai napig nem született meg. A múlt héten az Alkotmánybíróság illetékes munkatársai több alkalommal is arról tájékoztatták telefonon a károsultakat, hogy az ügyünkben meghozandó döntést kitolták 2017. június 12-ig. Felszólítjuk az Alkotmánybíróságot, hogy 2016. december 15-ig hozza meg döntését!

A médiában közzétett titkos Quaestor listából egyértelműen kiderül, hogy több százan voltak azok, akik a bedőlés előtti utolsó napon 2015. március 9-én és a bedőlést követő napon március 10-én 6,5 milliárd értékben vették ki a Quaestorból megtakarításukat hozamokkal együtt.

A listából egyértelműen kiderül, hogy pl. a Legfőbb Ügyészség korábbi sofőrje 200 milliót, míg  egy szegedi bíró és az anyja több tíz milliót vett ki a bedőlés napján.

A lista alapján egy nappal a bukás előtt mentette ki a pénzét a Tarsoly Csaba és vádlott-társai ellen folyó per koronatanúja, a Quaestor volt treasury igazgatója, Kámory Ferenc, de felbukkan a listán Tóth Ibolya volt back office-vezető neve is egy hárommilliós kivéttel. Szintén az utolsó napon mentette ki a pénzét az ügy ötödrendű vádlottja, Berecz László anyja is. Berecz László a Quaestor hálózati igazgatója volt, amíg csődbe nem ment a cég őt pedig le nem tartóztatták, édesanyja 13,6 millió forintot vett ki a bedőlés előtt. Ugyanekkor mentette ki a megtakarításait Tóth Róbert József, aki a Quaestor régebbi utazásszervező cégének regionális igazgatójaként dolgozott.  (index.hu 2016. 10. 14.)

Bízunk abban, hogy a jelenleg is zajló Tarsoly per során ki fog derülni, hogy miért következezhetett be a valaha ebben az országban megtörtént legnagyobb csalás, amit Ibolya Tibor fővárosi főügyész a magyar kriminalisztika történet legnagyobb ügyének nevezett. 

2016. április 1-én a Kárrendzési Alaptól 12.000 károsult nullás kárrendezésről szóló értesítő levelet kapott. Tiltakozunk a kisemmizésünk ellen!
A Quaestor Zrt. – Quaestor Financial Hrurira Kft. több tízezer család életét tette tönkre. A szándékos félretájékoztatás következményeként „a keményen dolgozó kisemberek” tízezrei veszítették el életük megtakarítását. Nyugdíjasok az összekuporgatott kis pénzük valamint egyedülálló szülők a gyermekük részére apró lépésekkel összegyűjtött megtakarítását vették el.

A feljelentéseink ellenére, az ügyészség is csak az 50 millió feletti 232 károsultat emelte be név szerint a vádba, és csak 20 milliárd forint kár értékben. Ez súlyosan sérti több mint 30.000 károsult érdekét! Ezzel az eljárással 99%-unkat kizártak  abból a lehetőségből is, hogy a büntetőeljárás során érvényesítsük a kártérítési igényünket!

Ez teljesen elfogadhatatlan a károsultak 99%-a számára.

A nagy média hírverés ellenére a Quaestor károsultak nemcsak a teljes követelésüknél, hanem még a második kárrendezési törvény beterjesztésekor hangoztatott 57 milliárd Ft-nál is kevesebbhez jutnak hozzá.

Kérjük, ne tájékoztassák a közvéleményt félre azzal, hogy megtörtént, vagy éppen a jelen eljárásban megtörténik a Quaestor ügyfelek kártalanítása! Vannak olyan károsultak, akiknek a jelenlegi kárrendezés elfogadható, és a veszteségek bevállalhatók. Őket fizessék ki. Viszont legyen a tájékoztatás része az is, hogy 12 000 ügyfél nem kap semmit, és további ezrek olyan alacsony kárrendezést kapnának, hogy azt nem fogják tudni elfogadni!

Nem hagyjuk,  hogy törvénytelenül, a törvények kijátszásával, vagy éppen e célból törvényeket alkotva az alapvető jogainkat elvonják, törvényesen szerzett vagyonunkat ellopják! Nem hagyjuk kisemmizni és nyomorba dönteni  magunkat!

Továbbra is hallatni fogjuk a hangunkat a pénzünk visszaszerzéséért, az alkotmányos jogainkért, a törvény maradéktalan végrehajtásáért!

Ha a hazai  jogi környezet nem teszi lehetővé, hogy itthon elérjük a célunkat, akkor külföldön folytatjuk a harcot! De folytatjuk!

A végsőkig megküzdünk azért, hogy mielőbb hozzájusson a teljes károsulti közösségünk a pénzéhez. Ennek érdekében minden jogi lehetőséggel élni fogunk, beleértve a további perek ezreinek indítását.

Dátum: 2016. november 17. (csütörtök) 11.00 óra
Helyszín: Alkotmánybíróság, Budapest, I. ker. Donáti u. 35-45.


 

h i r d e t é s