fbpx Újra tüntettek a pedofiltörvény ellen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újra tüntettek a pedofiltörvény ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újra tüntettek a pedofiltörvény ellen

2021. június 17. - 07:44

 

A hétfőinél lényegesen kevesebben voltak jelen a Budai Várba szervezett békés demonstráción.

Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Nagyjából pár száz fiatal vett részt a Háttér Társaság és az Amnesty International által meghirdetett, a Szeretet erősebb a gyűlöletnél című demonstráción a Sándor-palota előtt szerda délután. A szerdai esemény apropóját az a június 15-én elfogadott propagandatörvény adta, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről. 

A helyszínen jelen volt a Népszava munkatársa, aki elmondta, a téren nagyon erős volt a rendőri jelenlét, létszámuk nagyjából megegyezett a tüntetőkével. Pártzászlókat nem lehetett felfedezni a tömegben, kizárólag szivárvány színű lobogók tűntek fel. Az esemény érdekességét a Háttér Társaság által kihelyezett műanyag doboz adta, melybe a demonstrálók által megfogalmazott, Áder János köztársasági elnöknek szánt üzeneteket gyűjtötték. Tudósítónk szerint a levelek között volt egészen rövid, de hosszúnak tűnő üzenet is. A jelenlévők közül többen is azt mondták, hogy ezekben a saját történetüket írták le, illetve az elfogadott törvényjavaslattal kapcsolatos gondolataikat osztották meg. 

Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa elmondta, a demonstráción inkább a 18-20 éves korosztály jelent meg, mivel az eseményt kedden éjfél tájban hirdették meg. Bejelentette, a következő napokban szerte az országban és külföldön is gyűjteni fogják az Áder Jánosnak szánt leveleket, s ezeknek egy részét nyilvánosságra is hozzák majd a szervezet közösségi oldalain. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek