h i r d e t é s

Ukrajnában is csökkennek a bérek!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ukrajnában is csökkennek a bérek!

2020. május 28. - 06:32

 

A karantén eltörlésével az ukrán vállalatok csökkenteni kezdték dolgozóik munkabérét. Máris 20-30%-os bércsökkentésről számolnak be.

A kép illusztráció! - Forrás: Good News Shared

A következő hónapokban a munkaadók 35%-a tervez munkabér csökkentést, míg 65%-uk a jelenlegi szinten tartja majd – közli az FBC.net.ua a KMPG által végzett kutatás eredményei nyomán, melyet május 26-án tettek közzé.

A kutatás szerint a vállaltok 8%-ánál volt már létszámcsökkentés. További 21%-uk tervezi folytatni a dolgozók leépítését. A fennmaradó 71% jelenlegi apparátusát fogja fenntartani.

A vállaltok több mint fele, azaz 55%-a arról számol be, hogy a kiadások csökkentését célzó intézkedések dacára nem változtak a dolgozói költségek.

A vállalatok közel 40%-a csökkentette dolgozóinak költségeit, 6%-uk pedig jelen költségek növekedéséről számolt be. Üzleti modelljüket is a helyzethez próbálják igazítani. 46%-uk leállította a munkásfelvételt, 33%-uk pedig felfüggesztette a betanítást.

A karantén intézkedések bevezetésével a vállalatok 96%-a vezette át dolgozóit távmunkára. Csupán 4%-uk közölte, hogy a cég munkafelépítése nem teszi lehetővé a távmunkát. A vállalatok fele viszont sikeresen vezette át távmunkára dolgozóinak 75%-át. (karpatinfo.net)


 

h i r d e t é s