h i r d e t é s

Utasították a focistákat a bundára?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Utasították a focistákat a bundára?

2015. március 21. - 08:20
0 komment

 

Kutasi Róbert néhai klubigazgató beleszólt a taktikába, a csapat-összeállításba, ezek fényében nem meglepő, ha a Honvéd elleni Ligakupa-mérkőzés előtt az öltözőben maga kapacitálta a játékosokat a vereségre – hangzott el tegnap a bundaperben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A játékosok általában 80-100 ezer forintot kaptak egy-egy manipulált mérkőzésért, bár állításuk szerint lényegében bunda nélkül is biztosan kikaptak volna.

Mivel az elhunyt klubigazgató kérte fel a mérkőzések manipulálására, több labdarúgó is azzal védekezett: munkaadói utasításra jártak el, azaz nem szegték meg szerződésüket. A bundaügy több szálon fut, tegnap a Rákospalotai EAC csapatának 2007 és 2009 között lejátszott, jogosulatlanul befolyásolt mérkőzéseivel kapcsolatban hallgatott meg a bíróság több vádlottat. A hatodrendű vádlott Cs. Gergő Attila vallomásában az állt: a Kutasi-érában csak akkor kapták meg a játékosok a prémiumot, ha már aláírtak a következő szezonra is. Az említett Honvéd elleni vereségért a futballisták fejenként százezer forintot kaptak.

A hetedrendű vádlott E. Károly ismertetett nyomozati vallomásából kiderült, hogy a harmadrendű vádlott S. Balázs és Kutasi kereste meg a Honvéd elleni találkozó előtt, segítsen, hogy két góllal kapjon ki a csapat. Egy másik alkalommal ugyancsak S. Balázs agitálta, működjön közre abban, hogy a REAC két góllal kapjon ki a ZTE ellen. Mivel a találkozó 3-3-ra végződött, S. azt mondta E. Károlynak: később kell viszonozni az elmaradt vereséget. Az alkalom a Kecskemét ellen jött el, akkor ki is kaptak a rákospalotaiak, E. ezért nyolcvan- vagy százezer forintot kapott.

Egy másik, 2009-ben lejátszott, Szombathely elleni meccsen az is feltűnt a vádlottnak, hogy S. Balázs a kezdő sípszó előtt a nézőtérhez futott, és ott egy nézővel beszélgetett. Az MTK ellen Kutasi kérte E.-t, segédkezzen abban, hogy veszítsen két góllal a REAC. Mivel 4-0-ra veszítettek, a klubigazgató ezer eurót adott át neki, ebből két csapattárást, K. Vincét és Cs. Gergőt is megjutalmazta. Miután bizonyossá vált, hogy a csapat kiesett az első osztályból, S. azt mondta neki: „kiestünk, mehet az összes hátralévő meccs”. Írásban benyújtott vallomásában E. Károly azt állította: nem volt szerződése, az iraton, amit az ügyészség lefoglalt, nem az ő aláírása szerepel. Ezen felül nyomozati vallomásának több pontját tagadta utólag, azt állítva: azért vallotta a fent idézetteket, hogy hazakerülhessen az előzetes letartóztatásból.

Az ötödrendű vádlott K. Vince nyomozati vallomásából fény derült arra, hogy az első manipulált mérkőzés ugyancsak a Honvéd elleni 0-5 volt. Később S. Balázs ajánlotta fel neki, hogy vegyen részt a csapat Kecskemét elleni kétgólos vereségében. Mivel a félidőben vezettek a pestiek, S. szólt neki: „csináljunk már valamit”; végül 5-3-ra kapott ki a REAC. Az MTK ellen szintén kétgólos vereség „eléréséért” ezer eurót ajánlott fel neki S. úgy, hogy még nem is teljesítette a feltételeket. K. Vince ötszáz eurót fel is tett egy fogadóirodánál a vereségre. Az ügyletet szintén S. és a másodrendű vádlott, L. Mátyás bonyolította le; K. Vince így duplán kaszált.

 

mno.hu (Fotó: nemzetisport.hu)


 

h i r d e t é s