h i r d e t é s

Utazás a múltba: lenyűgöző 100 éves felvételek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Utazás a múltba: lenyűgöző 100 éves felvételek

2021. január 30. - 06:49

Az elmúlt évben több olyan videó is megjelent, ahol a mesterséges intelligenciát segítségül hívva felskálázták a múlt században készült videókat.

Forrás: Denis Shiryaev / YouTube

Ilyen videókat készít Denis Shiryaev a Neural Love nevű cégével. A videókat 4K-s febontásúra, és 60 képkocka/másodperc lejátszási sebességűre konvertálják át, így az eredeti, darabos mozgás helyett szép, dinamikus és jó felbontású felvételt láthatunk.

Érdekesség, hogy a feljavított videót 1906-ban vették fel San Francisco-ban, a Market Street-en. A film összesen harminc felvonót, négy lovaskocsit és négy villamosot rögzít. Eleinte úgy tűnik, hogy sok autó van; A gondos követés azonban azt mutatja, hogy az autók szinte mindegyike sokszor körbejárja a kamerát - egyikük tízszer. Ezt a forgalmat a gyártó nyilvánvalóan úgy rendezte, hogy a Market Street virágzó modern sugárútnak tűnjön, sok autóval.

A filmet 1906. április 14-én forgatták, alig négy nappal a San Francisco-i földrengés és tűzvész előtt, amely becslések szerint 3 000 ember halálát okozta és a város 80% -át elpusztította. (erdekesvilag.com)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s