h i r d e t é s

Vadonatúj készülékeket vezet be Magyarországon a SodaStream

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Vadonatúj készülékeket vezet be Magyarországon a SodaStream

2023. november 03. - 11:55

Új korszakba lép a SodaStream, novembertől ugyanis két új szénsavasító gép forgalmazását kezdi meg idehaza. Az új generációs készülékek több olyan megoldást vonultatnak fel, amelyek kényelmesebbé és ergonomikusabbá teszik használatukat. 

A Terra és az Art elnevezésű készülékek a már jól megszokott SodaStream minőséget képviselik. Működtetésük nem tér el a közismert és népszerű gyártó egyéb más készülékeitől.

A Terra modern, letisztult dizájnnal büszkélkedhet, míg az Art merészebb megjelenést képvisel. Nevéből adódóan kissé művészi, kissé bohém és hamisítatlanul retro. Bár mindkét gép két eltérő egyéniség, a bubikészítés élménye a Terránál és az ART-nál egyaránt SodaStreame-s

– hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Amiben a két készülék viszont eltér az eddig SodaStream szénsavasító gépektől az az új, továbbfejlesztett csatlakozófej, amely lehetővé teszi a szénsavasító patron egyszerűbb és gyorsabb behelyezését. Ennek köszönhetően a legalább 60 liternyi szénsavas víz készítésére alkalmas patron könnyen és problémamentesen a helyére pattintható.

Mindkét készülék közös jellemzője, hogy teljesen új fejlesztésű szénsavasító, úgynevezett CQC patront használnak. Ezek nem kompatibilisek a régebbi típusokkal, de a könnyebb megkülönböztetés érdekében ciklámen színű fóliával vannak bevonva, míg az előző generációs szénsavasító patronok világoskékek

– emelte ki a SodaStream termékmenedzsere. Csere esetén mindenképpen érdemes figyelni a színeket.

Az ergonómia kiemelten fontos a SodaStream számára, ezért nemcsak a szénsavasító patronok csatlakoztatását fejlesztette tovább, hanem magát a szénsavasító gombot is, amely a Terra esetén a készülék tetején található, csak úgy, mint az előző generációs készülékeknél. Az eddigieknél azonban nagyobb méretű lett a könnyebb kezelhetőség érdekében. Az Art-nál viszont a szénsavasító gép oldalán, egyfajta sörcsapra emlékeztető fogantyú tölti be ezt a szerepet, amelyet felülről lefelé kell hajtani abban az esetben, ha szénsavasítani szeretnénk.

Az ART fekete, míg a Terra fekete és fehér színben lesz elérhető. A két készülék kezdetben a Media Marktban, a Kifli.hu-n, valamint a SodaStream saját magyar nyelvű webshopjában vásárolható meg. A márka az ünnepi pillanatra való tekintettel, mindkét készüléket limitált szériás Megapack kiszerelésben hozza forgalomba, ami egyedi szénsavasító palackot, valamint 500ml-es tonik italkoncentrátumot is magában foglal. Fontos figyelembe venni, hogy a CQC patronok cseréje is egyelőre csak ezeknél a partnereknél lehetséges. 2024 januárjától pedig a SodaStream valamennyi partnerénél elérhetők lesznek az új generációs szénsavasvíz készítők gépek és az új típusú patronok.

A SodaStream legújabb készülékeivel is jól tükrözi, hogy a vállalatnál mindig pezsgés van. A világ legismertebb szénsavasvíz készítő brand-je továbbra is elkötelezett az emberiség lokális és globális ökológiai lábnyomának csökkentésében. Ebben pedig kulcsszerepet fognak játszani az új generációs készülékek, amelyek ugyancsak nemet mondanak az egyszerhasználatos PET-palack szemét termelésre.