h i r d e t é s

Vajon mikor süt ki a nap?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vajon mikor süt ki a nap?

2015. február 27. - 07:45
0 komment

 

Ma már nem várható számottevő eső, de marad a borongós, szürke idő.

A nyugaton élők örülhetnek kevés napsütésnek, a hétvégén azonban már többfelé elő fog bukkanni a nap. Enyhe idővel búcsúzik a február.

Délelőtt többnyire erősen felhős, keleten borult idő várható, keleten néhol párás marad a levegő. A Dunántúlon néhol lehet kevés napsütés. Számottevő csapadék nem valószínű, a keleti tájakon azonban helyenként előfordulhat szitálás.  Délután marad a sok felhő hazánk felett, inkább csak a nyugati határ közelében süthet ki helyenként a nap. Néhol kisebb eső, szitálás előfordulhat, de számottevő csapadék nem várható. A délkeleti szél fokozatosan keletire, majd északira fordul, de végig mérsékelt, gyenge marad. A legmagasabb hőmérséklet 5, 11 fok között valószínű.

Milyen lesz a hétvége?

Szombaton kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Elszórtan, elsősorban keleten és délen alakulhatnak ki futó záporok. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 7, 13 fok várható.

Vasárnap időnként megnövekszik a felhőzet, de mindenhol várható többórás napsütés. Estig csapadék nem várható, akkor viszont a Dunántúlra hidegfront érkezik. A délnyugati szél élénk lesz. 8, 14 fokra melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran megnövekszik a felhőzet, de legfeljebb a délután második felében lehet nyugaton kisebb eső, zápor. Megerősödik a délnyugati szél. 6, 11 fokra számíthatunk.

Kedden egy hajnalra érkező hidegfront hatására eleinte átmenetileg erősen felhős lesz az ég, de napközben gyorsan csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Néhol kialakulhat futó zápor, de a legtöbb helyen nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Szerdán változékony időre van kilátás, többször megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s