h i r d e t é s

Valójában ki Esztergom polgármestere?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Valójában ki Esztergom polgármestere?

2021. március 05. - 15:53

 

A választási eredmények szerint Hernádi Ádám, a valóság azonban mást mutat.

Hernádi Ádám polgármester (b) és Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató (j) - Forrás: Navracsics Tibor / Facebook

Mert ugyan közfeladatot (tudtommal) a "Dunakanyar fővárosában" sosem látott el a jelenlegi polgármester nagybátyja, a Mol elnök-vezérigazgatója, most mégis, mint Esztergom Díszpolgára vett részt egy gazdasági egyeztetésen.

Ez bizony nem fakenews, mert az eseményről a tárgyalófél, Navracsics Tibor posztolt Facebook oldalán.

Nekem új, hogy egy díszpolgárnak van tárgyaláson akár csak hallgatóként is megjelenni joga. Nem is értem, hogy miért csodálkoztam el a dolgon, hiszen veszélyhelyzet van és a rendkívüli jogrend hatálya alatt, egy személyben a település polgármestere dönt. Gyakorlatilag azt csinál, amit csak akar.

Hernádi Ádám polgármester vélhetően nem a rokoni kapcsolatok miatt dönthetett úgy, hogy rendelkezik arról, hogy egy szakértőt magával vigyen "gazdaságfejlesztési kérdésekről egyeztetni" Navracsics Tiborral. Aki öreg róka, régi motoros a pályán, jogot végzett, bírói szakvizsgája is van és nem utolsó sorban a politikatudomány doktora. Most arról ne beszéljünk, hogy még EU-s biztosként a munkáját az utolsó helyre tették.

Egyszóval magas szint és oda Esztergom polgármestere jelenleg nem ér fel, ezért lehet segítségre szüksége. A segítség kérése egyfelől örvendetes, azt külön kiemelném, hogy Hernádi Zsolt személye sokkal okosabb választás volt, mint bárki más, elég csak a képviselő-testületre gondolni.

Elég megnézni a képeket, amelyek az egyeztetésen készültek:

Esztergom polgármesterét kiültették az asztal szélére, még véletlenül sem azzal szemben ül, akivel tárgyal.
Láthatóan Hernádi Zsolt képviseli „az esztergomi érdeket”, a polgármester keze az asztal alatt. Ezzel szemben a Mol-vezér gesztikulál, lazán helyezkedik el és szenvedélyesen beszél.

Arról, hogy mi történt a megbeszélésen, még meg kell várni a propaganda következő számát, mert az, hogy két ember gazdaságfejlesztésről egyeztet, arról sem előzetesen és sem a megbeszélést követően nem kell beszámolni. - A gazdaság mellett ezt is fejleszteni kéne!

És akkor következzen a legfontosabb kérdés!

Ilyenkor szoktunk adatigényléseket írni, de most erre nincsen szükség, mert úgy értesültünk, hogy a legfontosabb kérdés a körzet országgyűlési képviselőjének, Nunkovics Tibornak is megfordult a fejében.

"Milyen esetleges fejlesztésekről esett szó, amelyek Esztergom városát is érintenék a jövőben?"
Milyen minőségben vett részt a találkozón Hernádi Ádám nagybátyja, Hernádi Zsolt?

 

A rokoni kapcsolat egy dolog. Az ifjabbik Hernádi Esztergomot képviselte, mint polgármester és talán a Prímás-szigeten épülő Grand Hotel Esztergom hotel épülése ültette a két Hernádit egy asztalhoz. Több éve tudni lehet, hogy Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatójához köthető a szálloda új tulajdonosa.


 

Kommentek

h i r d e t é s