h i r d e t é s

Változékonnyá válik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Változékonnyá válik az idő

2018. október 22. - 06:57

 

A kezdeti nyugalmasabb időt kedden és szerdán hidegfront rontja el, és egyre hidegebb napoknak nézünk elébe! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt felszakadozik a felhőzet, a Tiszántúlon lehetnek közepesen felhős területeken, számottevő mennyiségű csapadék nem várható. 

Délután a több órás napsütést csak kevés felhő zavarja, csapadékra nem kell számítani. Az északi szél élénk lesz.

12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, elszórtan várható eső, záporeső. Megerősödik az északnyugati szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn átmenetileg frontmentes lesz az idő, azonban az érkező hidegfront előtt már jelentkezhetnek hidegfronti jellegű tünetek: a Dunántúlon gyakori lehet a görcsös fejfájás, amelyet a megerősödő szél még intenzívebbé tehet.  - írja a meteoklinika.hu

Tüneteinek enyhítése érdekében már a reggeli órákban fogyasszon el egy pohár vizet és napközben is figyeljen a fokozott folyadékbevitelre. A fejfájás mellett görcsös hasfájástés izomgörcsöt tapasztalhat. A szeles időben a fokozódó fejfájás mellett nyugtalanságot tapasztalhat és ingerlékenyebb lehet a megszokottnál, kisebb problémák kapcsán is elveszítheti türelmét, ajánlott tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket

Fontos, hogy figyeljen oda az étkezéseire, kerülje a nehéz, magas zsírtartalmú ételeket, helyezze előtérbe a tojást, a szárnyas húsokat és az olajos magvakat.

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, azonban a megerősödő szél ronthat hő-és komfortérzetén. Amennyiben szabadtéri programot tervez, fontos a réteges és vastag öltözet!

A pollenszint alacsony marad, a parlagfű sem okoz intenzív tüneteket. A levegőminőség javul, a szálló por légköri koncentrációja nem lépi át az egészségügyi határértéket.

A közlekedést a megerősödő szél nehezíti. Az erős oldalszélben csökken a menetstabilitás, emellett türelmetlen és ingerlékeny sofőrök fokozzák a balesetveszélyt, az utakon fokozott figyelem javasolt!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s