h i r d e t é s

Változékony időre készülhetünk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Változékony időre készülhetünk

2019. január 12. - 06:15

 

Eleinte havazás várható, majd az enyhülés hatására egyre többfelé vált esőre a csapadék. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt borult vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon havas eső, másutt havazás várható. 

Délután folytatódik a felhős idő, a Tiszántúlon havazás várható, az ország más részein elszórtan alakulhat ki gyenge havas eső, gyenge eső. Az északnyugati szelet élénk és erős lökések kísérhetik, a délutáni csúcsértékek -1, 4 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt az erősen felhős, borult ég mellett szórványosan várható havas eső, északkeleten és keleten havazás.  Délután változóan felhős lesz az ég, a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek. Számottevő csapadék nem várható, elszórtan alakulhat ki gyenge eső, havas eső, hószállingózás. Élénk lesz a nyugati szél. 0, 6 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

A frontérzékenyek gyulladásos és görcsös fejfájást, vérnyomás-ingadozást és fokozódó végtagfájdalmakat tapasztalhatnak. - írja a meteoklinika.hu

A szív-és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, megnő az infarktus kialakulásának kockázata. Az idősek és krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikailag megterhelő tevékenységeket és töltsék pihenéssel a hétvégét.

Az északkeleti és keleti területeken napközben is hűvös marad az idő, az itt élők a reggeli és délutáni órákban egyaránt tapasztalhatnak kopásos eredetű ízületi bántalmakat. A panaszok mérséklésére alkalmazzon meleg borogatást, emellett egy átmozgató torna is enyhíthet panaszain.

Az év ezen időszakában nagy a megfázásveszély és kedveznek a körülmények a kórokozók terjedésének, most kiemelten fontos odafigyelni az immunrendszer erősítésére. Az étkezések során a húsból készült fogásokat és a halételeket részesítse előnyben és naponta legalább egy alkalommal fogyasszon valamilyen friss zöldséget vagy gyümölcsöt.

Az ország jelentős részén kifogásolt a levegőminőség. A gyermekek, idősek, illetve a légúti megbetegedéssel küzdők kerüljék a szabad levegőn végezett sportolást és lehetőség szerint kerüljék a forgalmasabb közlekedési csomópontokat.

A közlekedést havazás, havas eső és ónos csapadék nehezíti. A nedves, jeges utakon könnyen megcsúszhat, ha nem vigyáz! A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és legyen nagyon körültekintő!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s