h i r d e t é s

Változékony időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Változékony időre számíthatunk

2018. március 28. - 06:46

 

A melegedés folytatódik, erős szél hozza meg a tavaszt - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a változékony időben továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég. Szórványosan számíthatunk kisebb eső kialakulására. 

Délután a változóan, illetve erősen felhős időben délen lehetnek hosszabb napos időszakok. Szórványosan várható kisebb eső.

Élénk lesz a délnyugati szél. 10, 15 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, de a következő naphoz képest még enyhébb mértékben. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben fokozottan érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor gyengébb migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat. Ebben az esetben igyon meg napközben egy csésze borsmenta-citromfű keverékéből készült, mézzel ízesített teát, illetve kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását.

Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, napközben pedig állandósulhatnak a tünetek. A panaszok megszűnése estére sem várható, sőt, akár további erősödés is előfordulhat!

A tartós fronttevékenység abban az esetben is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre. Az étrendjébe tartósan illessze be a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat, a halat, valamint a tojást is, és fogyasszon sok zöldség- és gyümölcsfélét. A puffasztó zöldségek, például a káposzta, karfiol most kerülendőek.

A pollenek közül a mogyoró, a tiszafafélék és az éger van jelen, azonban koncentrációjuk nem éri el a tüneteket okozó szintet.

A közlekedést helyenként vizes, csúszós útszakaszok nehezíthetik, ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani, a középső tájakon és a Dunántúlon pedig az élénk oldalszél lehet zavaró. Az utakon csökkent reakcióidővel számoljon, tompábbak, figyelmetlenebbek lesznek a sofőrök, az óraátállítás hatása sem múlt még el teljesen.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s