h i r d e t é s

Változékony időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Változékony időre számíthatunk

2019. január 21. - 05:54

 

A héten nagyon változékony napok következnek, sajnos az influenza terjedésének kedveznek a körülmények! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, napsütésre is készülhetünk. Legfeljebb jelentéktelen hózáporok alakulhatnak ki. 

Délután a többórás napsütés mellett változóan felhős időszakok is előfordulnak, csapadék nem alakul ki. Megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, 3 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn újabb front ugyan kifejezetten nem okoz humánmeteorológiai panaszokat, a fagyok hatására a hidegfrontra fokozottan érzékenyek tünetei azonban nem mérséklődnek. - írja a meteoklinika.hu

Az ilyenkor szokásoshoz képest szokatlanul hideg nap várható: hajnalban helyenként rendkívül mélyre süllyedhet a hőmérő higanyszála. Többeknél a görcsös panaszok felerősödése várható: ha a hidegre érzékeny, akkor enyhébb izomgörcsök, hasi és fejgörcsök léphetnek fel. Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthat javulásra. Különösen a reggeleken jelentkezhetnek erős fájdalmak, amik gyakran napközben is alig, vagy egyáltalán nem mérséklődnek. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti.

Ha hosszabb időt tölt a szabadban, készüljön fel arra, hogy különösen reggel extrém terhelés éri a szervezetét. A bőr nagyon hamar kipirosodhat, kiszáradhat. A hőérzet jelentősen csökken, de meleg italokkal, levesekkel hamar átmelegítheti testét, főzés során pedig alkalmazzon melegítő fűszereket, mint például a feketebors, a gyömbér, a fahéj.

A napos tájakon a természetes fény jó hatással lehet a hangulatra, máshol viszont a borongós idő keltette lehangoltság ellen a fényterápia alkalmazása javasolt. A megfázás elleni védekezés részeként fogyasszon sok zöldség- és gyümölcsfélét, emellett a méz is immunerősítő hatással bír.

A közlekedésben során elvakíthatja a napsütés, jó, ha van kéznél napszemüveg!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s