h i r d e t é s

Változékony napok következnek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Változékony napok következnek

2019. február 02. - 05:55

 

A következő napokon változékony időben lesz részünk. Több hullámban csapadék is jön, de a hőmérséklet akár a 12, 15 fokot is elérheti! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor. 

Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő, de időnként rövid időre kisüthet a nap. Elszórtan alakul ki gyenge eső, zápor. A déli szél megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet északkeleten 4, 5, máshol 10, 16 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt változékony, gyakran erősen felhős időre kell készülni, de itt-ott a nap is előbukkanhat. Szórványosan alakulnak ki záporok, nagyobb eséllyel a Dunántúlon.  Délután a némi napsütés mellett változóan, gyakran erősen felhős időre készülhetünk. Elszórtan továbbra is kialakulhatnak futó záporok. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton melegfront érkezik, ráadásul erős légmozgás lesz jellemző, ez pedig többeknél okoz különféle humánmeteorológiai panaszt. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben arra érzékeny, akkor önnél is fejfájás, migrén jelentkezhet, amit a szél tovább fokozhat. Előfordulhat, hogy az éjszaka álmatlanul forgolódott, emiatt pedig nehezen ébred – mindez az egész napjára rányomhatja a bélyegét. A gyerekek is nyűgösebbek lehetnek a szokásosnál, a kirándulásokon, szabadtéri programokon ajánlott jobban figyelni rájuk. A szeles időben csökken a szabadtéri hő- és komfortérzet, növekszik a megfázásveszély. Legjobb, ha rétegesen, jól variálhatóan öltözik, többfelé pedig az esernyőre is szükség lehet. 

A következő napok is hasonlóan megterhelően telnek, állóképességének erősítése érdekében fontos a rendszeres pihenés, illetve próbálja tudatosan kerülni a stresszes helyzeteket is. A fertőzések terjedésének gátat szabhat, ha kerüli a tömeget, és rendszeresen, alaposan kezet mos. Fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg meleg teákat, leveseket, valamint a gyomrot kevésbé megterhelő ételeket.

A fényszegény órákban fáradékonyságot, ok nélküli álmosságérzetet tapasztalhat még akkor is, ha alapvetően eleget pihent. A szürkeség a közérzetére és a teljesítőképességére is rossz hatással lehet, de vidám színek használatával (akár a ruházatban, akár a lakásban lévő tárgyak esetében) jobb kedvre derülhet, és a jó társaság, a családi összejövetelek, illetve a sport is javíthatnak a hangulaton. 

A közlekedésben az erős légmozgás a járművek menetstabilitását csökkentheti, valamint nedves, csúszós útszakaszokkal is számoljon, növekszik a féktávolság. A légköri helyzet miatt sokan figyelmetlenebbek, fokozott figyelemmel közlekedjen az utakon!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s