h i r d e t é s


Változékony, szeles hétvége!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Változékony, szeles hétvége!

2017. október 07. - 06:27

 

Ma a napsütést főleg fátyolfelhők zavarhatják, csapadék nem várható. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. - írja az Időjárás.hu.

 

Vasárnap marad a változékony idő, kisebb eső, zápor is kialakulhat.

Délelőtt a napsütést főleg fátyolfelhők zavarhatják, csapadék nem várható.

Délután a több órás napsütés mellett kisebb felhősödésre lehet számítani, csapadék nem lesz.  Napközben élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél.

A legmagasabb hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, legfeljebb kisebb zápor alakulhat ki. Délután változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék már nem várható. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. 13, 18 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton a frontmentes időben markáns hatások nem érvényesülnek. - írja a meteoklinika.hu.

A légmozgás egész nap élénk-erős lesz, a szélre érzékenyek ingerlékenyebbek lehetnek, citromfű tea fogyasztása javasolt.

A hűvös reggelen a kopásos ízületi panaszok erősödhetnek fel. Ha ilyen tünetektől szenved, akkor a sajgó ízületeket tornáztassa meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelheti a tüneteket, de akár almaecetes borogatást is alkalmazhat. A jelentősebb napi hőingás miatt enyhébb fejfájás, migrén léphet fel, illetve kissé álmosabbnak, bágyadtabbnak érezheti magát.

Az immunrendszert nagy igénybevétel éri, fontos a rendszeres vitaminbevitel, emellett áttérni a kímélő, zöldség alapú étkezésre, és továbbra is fogyasszunk a szokásosnál több folyadékot, lehetőleg tiszta vizet.

A hőérzet pár fokkal a mért értékek alatt alakul, ezenkívül az élénk-erős légmozgás miatt is a szabadban réteges öltözet javasolt, főleg a gyerekek esetében a pulóverre már szükség lehet.

A levegőminőség jó, és a pollenterhelés is alacsony marad. Az UV sugárzás a gyenge-közepes szintet éri el. A közlekedők a hirtelen fellépő oldalszélre figyeljenek, mely rontja a gépjármű menetstabilitását! Főleg a reggeli és a késő délutáni órákban a szembetűző nap zavaró lehet, jó, ha mindig kéznél van a napszemüveg!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;