h i r d e t é s

"Váltsunk rendszert közösen!" - Megint tüntetnek a diákok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Váltsunk rendszert közösen!" - Megint tüntetnek a diákok

2018. február 23. - 18:12

 

Az esemény Facebook-oldalán több mint háromezren jelezték részvételüket. - írja a nepszava.hu.

Forrás: diáktüntetés Facebook oldala

"Oktatási rendszerváltásért" vonulnak utcára a diákok Budapesten péntek délután, az esemény Facebook-oldalán több mint háromezren jelezték részvételüket. A Független Diákparlament szervezésében megvalósuló demonstráció a Deák Ferenc téren kezdődik, fél hatra várják az érdeklődőket.

A tüntetők innen vonulnak majd át a Parlamenthez.

Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében

 - írták a szervezők.

Megírtuk: Több ezren gyűltek össze január 19-én Budapesten az Alkotmány utcában, hogy tiltakozzanak az elavult oktatási rendszer ellen, és felhívják a kormányzat figyelmét: az elmúlt években bevezetett változtatások semmit sem javítottak a helyzeten. A középiskolások által szervezett demonstráción a diákok mellett tanárok, szülők, nagyszülők is részt vettek.

Az FDP képviselői olyan intézkedéseket várnak a kormánytól, amelyeket egy egyszerű jogszabály változtatással be lehetne vezetni. Követeléseik között egyebek mellett az szerepel, hogy a középiskolákban maximum 30, az általános iskolákban 25 tanóra legyen a heti kötelező óraszám, a tanévet semmilyen körülmények között se hosszabbítsák meg, tegyék lehetővé, hogy egy iskolai tanóra ne kezdődhessen reggel nyolc óránál korábban.

Szeretnék elérni, hogy az első diploma megszerzésének költségeit mindenki számára az állam finanszírozza, s nem utolsó sorban követelik azt is, ne tiltsák meg a tanároknak és a diákoknak, hogy nyilatkozhassanak a sajtónak.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s