h i r d e t é s

Van egy párt, amely pénzt kapott az ÁSZ-tól

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Van egy párt, amely pénzt kapott az ÁSZ-tól

2017. december 29. - 09:06

 

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak visszaküldött ezer forintot az Állami Számvevőszék – vette észre a párt Facebook-bejegyzését a Hvg.hu.

„Azt hiszem, mi lettünk az első párt, akinek pénzt küld az Állami Számvevőszék. Megjött ugyanis az ezres, amit két napja küldtünk nekik. Köszönjük!” – írták a posztban.

Az előzmény, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két napja küldött ezer forintot az ÁSZ-nak, „egyrészt előlegnek, úgyis megbüntetnek majd minket is”, „másrészt hátha így megvalósul a burkolt ÁSZ-finanszírozás, és meg lehet érte büntetni őket. Vagy minket. Vagy valakit”.

Az ÁSZ most a visszaküldött ezer forint mellett egy e-mailt is küldött a pártnak, mondván, hogy csak azokat a pártokat ellenőrzik, amelyek támogatást kapnak a költségvetésből, a kétfarkúak pedig nem kapnak ilyet, mert nem jutottak be a parlamentbe. Hozzátették, hogy a tiltott vagyoni támogatást egyébként sem az ÁSZ-nak kell befizetni, hanem az államkincstárnak, ezért a pénz is rossz helyre ment.

Emellett elküldték a kétfarkúnak a párttörvény egy elektronikus példányát is, „hogy a jövőben tényleg ne legyen baj”. (mno.hu)


 

h i r d e t é s