h i r d e t é s

Van lejjebb?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Van lejjebb?

2020. január 18. - 07:33

 

Manfred Weber válaszolt Orbán Viktor nyilatkozatára, amelyet Bayer Zsolt nem hagyhatott szó nélkül.

Bayer Zsolt - Forrás: MTI

"Oktatás Webernek

Tényleg minden világos Weber elvtárs. Ti ócska, gyáva, gerinctelen szarjankók vagytok. De te különösen."

- írja Bayer Zsolt a blogján, majd beidézi a 444.hu cikkét:

"„A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket. Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak."

Ezt válaszolta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Euronews kérdésére, hogy mit gondol Orbán Viktor múlt heti kijelentéséről, vagyis, hogy a Néppártnak változnia kell, és vissza kell térnie a konzervatív értékekhez. Weber azt is mondta, figyelik a következő napok fejleményeit. Hétfőn Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár beszélt arról, hogy „az Európai Néppártnak meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését”.

A Euronews idézi a La Republica cikkét is, amely szerint a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között már ott tartanak a tárgyalások, hogy az új frakció neve is megvan: „Konzervatívok és identitás”. (444.hu)


 

h i r d e t é s