h i r d e t é s

Vannak, akiknek egy szelet kenyér is segítség lehet - Morzsaparti Debrecenben

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Vannak, akiknek egy szelet kenyér is segítség lehet - Morzsaparti Debrecenben

2020. február 15. - 17:00

 

"Jézus az elesettekkel, a szegényekkel, a kiszolgáltatottakkal azonosította magát"
/Beer Miklós, nyugalmazott váci megyéspüspök/

Az Egy morzsányi szeretet Debrecenben facebook csoport február 15.-én szombaton, új kezdeményezésként ételosztással egybekötött Morzsapartira hívta a Debrecenben és környékén élő nehéz sorsú embertársainkat, kisnyugdíjasokat, gyermekeiket nehezen nevelő családokat, utcán élőfelebarátainkat.

Vártunk mindenkit, aki számára segítséget jelent az ebéd, illetve mindaz, ami összegyűlik. Kértük, akinek a közelében rászoruló, nehéz sorsú embertársunk él, tájékoztassa arról, hogy a jövőben rendszeresen, minden hónap utolsó előtti szombatján 11.00-órától Morzsapartira várjuk, Debrecenben, a Petőfi téren.

Örömünkre nagyrészt fiatalokból álló csapat vállalkozott arra, hogy megszervezi itt a cívis városban is a Morzsapartit. Úgy gondoltuk, hogy Szalay Kriszta művésznő által a fővárosban több éve szervezett esemény Debrecenben is megvalósítható.

Mikor meghirdettük, bizony volt bennünk félsz, vajon lesznek -e csatlakozók, képesek leszünk-e rendszeresen Morzsapartin vendégül látni a nehéz sorsú embereket. Nagyon boldogok vagyunk, hogy felhívásunk nyitott fülekre, érző szívekre talált. Már az első alkalommal is nagyon sokan adományoztak, gazdag választékból választhattak a térre érkezők. Volt, aki húst és rizst ajánlott fel, amit főtt ételnek készíttetek el, többen hoztak sültet, süteményeket, lángost, levest, és megannyi finomságot. Bőséges választék volttartós élelmiszerből, gyümölcsből, krumpliból, tojásból, és péksüteményből. Mikor a Morzsaparti kezdete előtt elkezdtünk kipakolni, magunk is akkor döbbentünk rá, mi minden gyűlt össze. Voltak, akik ugyan nem jelezték előre, hanem a helyszínrehozták az adományukat. Mindenkinek hálásan köszönjük, nemes ügyet segítettek, sok embernek szereztek támogatásukkal örömet. Szívet melengető érzés volt ma Debrecenben, a Petőfi téren átélni, hogy vannak még jó emberek, akik segítő kezet nyújtanak azoknak, akik élete mindennapos küzdelem, a fennmaradásért.

Az első debreceni Morzsaparti kezdete előtt már egy órával közel százan álltak a sorban. Nagyon sok kisnyugdíjas házaspár érkezett, kézen fogva, ételhordóval. A sorban állók többségét ők és gyermekes családok tették ki. Többen érkeztek három, négy gyermekkel. Erre is készültünk, a gyerekeknek mesekönyvekkel kedveskedtünk. A sorban ott voltak az utcán élő honfitársaink, akik fedél nélkül, s zömük rendszeres jövedelem nélkül igyekszik fenntartani magát. Sokan jöttek rokkant kocsival, őket is megviselte az élet. A nyugdíjuk alacsony, a megélhetés sokba kerül.

A bőséges választék mellé igyekeztünk mindenkinek egy kis morzsányi szeretet is adni. Magunk sem akartuk elhinni, mikor a végén kiderült, hogy közel 250 főnek, gyereknek, felnőttnek sikerült a hétvégére meleg és hideg élelmet juttatni. A Morzsaparti zárásaként még repetát is tudtunk péksüteményből adni, így igen gazdagon felpakolva indulhattak az emberek haza, vagy a hajléktalan szállóra.

Legközelebb 2020. március 21.-én, szombaton 11.00-órától várjuk Morzsapartira mindazokat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

Partnernek keresünk üzleteket, kereskedelmi láncokat, éttermeket, pékségeket, élelmiszer boltokat, és még sorolhatnám. De talán a város tehetős emberei is támogathatónak tartják az elképzelésünket. Az említettek részvétele, bekapcsolódása sokat jelenthetne a kezdeményezés valóra váltásában.

Vannak, akiknek egy szelet kenyér is segítség lehet!

Továbbra is várjuk a jelentkezőket Debrecenből, vagy a közeléből. Aki bármit segíteni tud, részt szeretne venni ebben a nagyszerű "vállalkozásban" kérjük jelezze. Várjuk az ételfelajánlásokat, tartós élelmiszereket is örömmel fogadunk.
Több debreceni üzletben támogatásgyűjtő perselyt tervezünk elhelyezni, szórólappal. Amennyiben van olyan ismerős üzlet, ahol további perselyeket helyezhetnénk ki, kérjük, jelezze.

Örömmel fogadunk pénzbeli támogatást, felajánlást is. Rövidesen bejegyzett egyesületként számlaszámunk is lesz, ahova az összeget hivatalosan be lehet fizetni.

Email címeink:

[email protected]

[email protected]

Minden jó ötletre, kezdeményezésre nyitottak vagyunk. Fogjunk össze a debreceni szegényekért, és közösen alkossunk egy nagyon emberit. Légy az oka annak, hogy valaki hinni tudjon a jóságban!

 

Lipcsei Andrea
a Morzsaparti koordinátora


 

h i r d e t é s