h i r d e t é s

Városfejlesztési Bizottság 2014.05.13.

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Városfejlesztési Bizottság 2014.05.13.

2014. május 17. - 02:00
0 komment

Az első két napirendi pont két fakivágási engedély iránti kérelem volt, de mivel ezeket csak zárt ülésen lehet tárgyalni, átkerültek utolsó helyre.

A Bizottság tárgyalt a tervezett Intermodális Csomópont terveiről. Abban mindenki egyetértett, hogy a tervek ebben a formában nem valósíthatók meg, át kell tervezni őket. A város weboldalán elérhető tervek szerint a Magvető helyére tervezett körforgalomból nem lehet behajtani az Ady Endre utcába. A vasútállomás fogadóépületébe mégsem kerül be a buszvégállomás fogadója, ezért annak külön épületet kell állítani. Emellett szerepel még a terveken a mostani állomás területén a vonatok és a buszok számára is egy üzemi épület.

A Bizottság nem szavazott a napirendi pontról, mert a tervek még változni fognak.

Az „Egyebek” napirendi pontban az egyik bizottsági tag javasolta, hogy a következő ülésen legyen szó kutyapiszok gyűjtő edények és zacskók kihelyezéséről és szó volt az utak kátyúzásáról is.

Sokadik alkalommal említettem meg a Schweidel utcán járó gyári buszok problémáját, amire az Iroda munkatársa azt mondta, hogy a Hivatal szerint „nem kéne.”, „Írjanak inkább levelet a Suzukinak!

Az Ipari Parkba közlekedő buszok eltereléséről 2012. február 24-én született testületi döntés, nem kell hozzá egyik gyár engedélye sem.