h i r d e t é s

Vasárnap is nyár lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vasárnap is nyár lesz

2022. május 15. - 05:50

Vasárnap sok napsütés melegíti a levegőt, pár fokkal az ilyenkor szokásos felett alakul a hőmérséklet. Kedvez az idő a szabadtéri programoknak, érdemes kihasználni!

A sok napsütés mellett többnyire kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lehet az égen. Az ország nagy részén számottevő csapadék nem várható. Az Alpokaljára kis valószínűséggel besodródhat egy-egy záporos góc. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére jobbára 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a napsütést már többfelé zavarhatják felhők, de csak a nyugati tájakon fordulhat elő elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar a délutáni, kora esti órákban. A helyenként élénk szélben 26 és 32 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz térségünkben, de tovább melegszik az idő. Akik rendkívül érzékenyek a meleg időre, ők migrént, dekoncentráltságot, tompaságot, fáradékonyságot, keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást, esetleg enyhébb rosszullétet is tapasztalhatnak.

Ugyanakkor hajnalban, reggel a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A szelesebb tájakon élők fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, kellemes idő lesz a szabadtéri programokhoz.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős lesz a napos időben, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s