h i r d e t é s

Vasárnap újra országos hőségre van kilátás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vasárnap újra országos hőségre van kilátás

2022. július 03. - 05:11

Napos időre van kilátás általában kevés felhővel. Legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki zápor, zivatar. 

Túlnyomóan napos idő várható, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol délen, délkeleten fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél. Hajnalban 12-22 fokot mérhetünk, nyugaton lesz frissebb a reggel. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk az ország legnagyobb részén, de délután helyenként már gyakrabban takarhatják felhők a napot. Egy-egy zápor, esetleg zivatar a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakon fordulhat elő. Helyenként élénk lesz az északnyugati szél. Kora reggel 15-22, délután 32-39 fokra készülhetünk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a kánikula miatt többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, keringési problémák, illetve vérnyomás-ingadozás is.

Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Nagy lesz a napszúrás és a hőguta veszélye.

Alvászavarok is jelentkezhetnek, napközben pedig fáradékonyak, dekoncentráltak, bágyadtak lehetünk.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s